Hjemmelavet julemedister

Her er opskriften på hjemmelavet julemedister med masser af smag!

Det er faktisk ikke så svært at lave medisterpølse selv, det der tager længst tid er at få indkøbene i orden og samlet remedierne sammen.

 

12508696_10153832215673571_5785309982756012854_n

Billede lånt hos Klidmoster

Tom og jeg er for andet år i gang med at lave en stor portion julemedister For samvittighedens skyld bruger vi hakket øko gris. Det smager ikke anderledes, men grisen har kunne mærke forskellen! <3

WP_005495

Problemet med hjemmelavet julemedister er at man bliver forvent, og vil ikke spise købemedister mere. Desværre er familien allerede godt forvent med hjemmelavet medister, og bestillingerne er afgivet, så der er ikke andet for, end at komme i gang.

WP_005493

Til ca 10 kg færdig medister skal der bruges;

7 kg hakket øko gris

400g ekstra svinefedt, som hakkes i en kødhakker (uden bliver pølsen simpelthen for tør)

2 kg løg, som hakkes fint

Ca. 1, 5 liter fond, man skal lige prøve sig lidt frem med konsistensen

100 g salt

50 g peber

30 g tørret oregano

30 g allehånde

30 g enebær

10 g nelikker

 Ca 2 pakker svinetarme

WP_005497

Krydderierne kværnes i en krydderikværn. Farsen røres sammen og skal hvile mindst 30 min, gerne 1-2 timer et køligt sted. Konsistensen skal være som en blød frikadellefars.

WP_005499

Tarmene lægges i brød og enderne findes.

WP_005501

Hvis man har en pølsestopper, som jeg er heldig at gifte mig til, så fyldes farsen i den store cylinder, og tarmen føres på pølsehornet.

Det er bedst at være to, en til at dreje på håndtaget og en til at styre farsen i tarmen.

WP_005507

Husk at klemme medisterpølserne af i passende portioner og frys dem indtil de skal spises.

Nydes med julens kål, god appetit! 😀

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *