Knækbrød

Jeg har lige været en tur hos Mutti, og derfor skulle der bages lidt i gennem.

Det blev til knækbrød, der smager godt med lidt ost til og gør sig glimrende til værtindegaver.

Basisopskriften findes vist mange steder, jeg fik min oprindeligt at  min veninde Annemarie, og jeg har tilføjet lidt som jeg kan lide.

Knækbrød a la Anne

2-3 plader knækbrød

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner (Mutti havde kun græskarkerner der var ristet og saltet, men det gik også fint)
3½ dl grahamsmel eller anden mellemgrov meltype
2 spsk. birkes (jeg kan bedst lide de blå)
2 spsk. nigellafrø (giver en god pebret smag)
1  dl olie (gerne af god kvalitet)
2 dl vand
1 tsk. bagepulver
1tsk salt

Billede0445

Først blandes det tørre sammen.

Dernæst tilsættes olie og vand, dejen æltes sammen, den får konsistens som grød.

Billede0452

Halvdelen til en tredjedel af dejen sættes ud på et stykke bagepapir på størrelse med bagepladen.

Billede0453

Endnu et stykke bagepapir lægges over, og dejen rulles ud med kagerulle, uden at få fedtede hænder eller køkkenbord.

Billede0451

Når dejen har den ønskede tykkelse, ca 3-5 mm, fjernes øverste stykke bagepapir og dejen trækkes på bagepladen. Jeg skær den våde dej ud i de stykke jeg ønsker.  Min erfaring er at det er nemmest at styre knækbrødet hvis man skærer dem i ret små firkanten, faktisk i kiks størrelse, da de færdige knækbrød er lidt porøse.

Billede0454

Knækbrødene bages til de er gyldne i en ovn ved 200 grader i 15-20 min.

Billede0455

Efter nedkøling pakkes de i kagedåse, eller ind som en gave.

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.