Romtopf

Nu skal det være, nu vil jeg lave min egen romtopf!

Jeg aner ikke hvordan det smager, men nu vil jeg finde ud af det med en masse bær, sukker, rom og temmelig meget ventetid, hvad kan der gå galt?

Jeg har surfet lidt på nettet omkring romtopf, og husker Camilla Plums gigantiske omgang fra tv. Jeg satser på en lidt mere moderat version, så kan det altid gribe om sig når jeg er sikker på hvor godt det er!

Jeg startede med 150g hindbær, 5 blommer (omkring 200g). De kloge mennesker der har prøvet det før skriver at man skal drysse frugten med 1/4 del af frugtens vægt i sukker, og lade det så i mindst en time indtil sukkeret er opløst. Det er noget med at det ellers har svært ved at blive opløst når rommen bliver tilsat.

WP_000326-1

Blommerne skar jeg i mindre stykker, men lod stenene sidde i, da Fru Plum siger det giver en god mandel smag til topfen.

WP_000327

1/4 del sukker over i forhold til frugtens vægt og vente, vente, vente i en times tid. Må tilstå at jeg også rørede lidt rundt i bærene for at sikre mig at sukkeret kunne blive opløst.

WP_000328 (2)

Her er resultatet efter en time, mit største syltetøjsglas (Fru Plum korser sig lige nu), og rommen som jeg vil drukne herligheden i.

WP_000329 (2)

Nu skal glasset stå mørkt og køligt indtil der skal en omgang sukkeropløst frugt og tilhørende rom i igen.

Topfen skal vente mindst et par måneder, nogen spiser frugt og saft sammen med is, og andre drikker snapsen som likør! KAN NÆSTEN IKKE VENTE!!!!! Det er lige som at skulle vente til jul!!! :_D

Jeg er i gang med at planlægge hvordan jeg kan få fingre i mere mørk rom (måske bliver min Fatti sendt afsted til Tyskland) og har også udset mig et sted på arbejde hvor der måske er nogle lækre brombær der også skal i min romtopf! Så hvis I ser mig luske rundt udefor i buske og krat, så er det fordi jeg er på jagt efter guld til romtopfen! 😉

Dette indlæg blev udgivet i Andre hyggerier og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Romtopf

 1. Malou Klidmoster skriver:

  Yum, det er et hit. De har den der mørke rom i Metro – jeg har kort hvis det er 😉

 2. Jeg har også et kort, men vil gerne med dig en dag i Metro! 😉

 3. Hej Anne !

  Min romtopf er blevet færdig efter tilsætning af efterårshindbær, så er den fuldt helt op til bristepunktet med frugt og rom: http://kitchenofkiki.blogspot.dk/2012/10/rumtopf-now-completed-with-autumn.html

 4. Min er også fyldt nu, og har prøvesmagt på saften, der allerede er blevet døbt “hostesaften” god mod alskens sygdom her i efteråret! 😀

 5. Pingback: Bærcrumble af Romtopf | Frøken Annes Køkken

 6. Pingback: Bærcrumble af Romtopf | Frøken Annes Køkken

 7. Pingback: Romtopf 2013 | Frøken Annes Køkken

 8. Hej Anne

  Super spændende opskrift. Den skal prøves 🙂 Hvilken slags rom har du brugt?

  pft
  Annegrethe

  • Anne skriver:

   Hej Annegrethe

   Jeg bruger forskellige slags, alt efter hvad jeg lige kan komme i nærheden af.

   Men jeg er særligt glad for Hansen Rom på 54% da den holder alkoholprocenten godt oppe.

   Ellers bruger jeg bare almindelig mørk rom på 40 % og tilføjer måske 1 dl stærk rom 80% for hver almindelig flaske rom.

   Mange hilsner
   Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.