Jeg havde i weekenden inviteret til kalas, og derfor var det vigtigt at servere noget jeg vidste ville være et hit.
Det er efterhånden 3-4 gang jeg giver mig i kast med pulled pork, og har hidtil benyttet mig at stegeposer.
MEN for nylig havde det lokale supermarked tilbud på en stegeso for kun 100,- jeg har senere ladet mig fortælle at det er en af de mindre jeg har fået fat i, men den er perfekt til at lave pulled pork i.
Jeg havde to nakkestege af ca. 2500-2300 g, og jeg lavede en ad gangen uden problem.
Stegene havde marineret i en dags tid eller to i en marinade der minder om den her. Hovedsagen er at det er en marinade der er sød, stæk, lidt sur og salt, sådan så alle smagsnuancerne kommer i spil. Denne gang kom jeg også whiskey *hik* i, det var mums!
Stegesoen blev sat i blød i vand i ca. 20 min, mens jeg pillede et løg og skar et æble over, klar til at komme i bunden af stegesoen.
Stegen passede i stegesoen som fod i hose! Den blev sat i ovnen hvor den kunne passe sig selv i 10 timer
Efter en lang nat ved 110 grader, er den klar til at blive trukket. Skyen hældte jeg fra, og skimmede fedtet af. Skyen brugte jeg til at lave en dejlig sauce af.
Den langtrukne gris vakte stor glæde! Der er nu heller ikke noget som at stå op til en varm og duftende grissebasse, der bare skal flås i stykker! Dejlig morgenmad var det den morgen! 😀
Det var SÅ nemt at lave pulled pork i stegsoen, så fra nu af laver jeg kun pulled pork i stegeso! Basta!
Tak for den opskrift Anne, det vil jeg lave næste gang jeg skal ha gæster…..forslag til tilbehør? Hej fra Lisbeth
Amerikanerne spiser pulled pork i burgerboller med coleslaw i. Men jeg syntes nu også sovs og kartofler kan gå fint til, med årstidens grøntsager, eller dampede grønne bønner som jo altid vækker glæde (hos mig i hvert fald).
Det ser lækkert og nemt ud. Hvordan kan det egentligt være, at römeren skal stilles i blød inden? Og mon man kan lave det i en støbejernsgryde (jeg har ingen römer)?
Og lige for at være helt sikker: Du hælder ingen væde ved overhovedet?
God lørdag!
Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor den skal stilles i blød, det fortalte Klidmoster bare at jeg skulle, så det gjorde jeg.
Nej, jeg hælder ingen væde ved, der kommer en hel del sky ud af stegen, så der er masser at lave sovs af.
Jeg ved ikke om man kan bruge en steggryde. Jeg har med stort held også brugt stegeposer (før jeg fik mig en stegeso), det virker i hvert fald også.
Kram fra Anne
Nu har jeg faktisk funder ud af hvorfor den skal stå blød. Det er for at suge fugt (ja det sagde jo sig selv) som stegesoen så frigiver inde i ovnen, både inde og ude i den, så kødet ikke bliver tørt, men ekstra saftigt! Det giver mening i mit hoved!
Update: Nu er jeg blevet klogere. Den står i blød for holde kødet mere fugtigt, så terakottaen ikke trækker for meget fugt ud af kødet.
Pingback: Pulled pork igen, version 3 « Frøken Annes Køkken
Hej Anne.
Lige et hurtigt spørgsmål
Kære Else
Ja, det er der.
Mange hilsner
Anne
Pingback: Pulled pork igen, version 3 | Frøken Annes Køkken