Pulled pork i ovn version 1

Hej igen derude, jeg beklager jeg har været lidt fraværende, men nogle gange tager livet tid at leve ude i den virkelige verden.

Jeg hiver lige en opskrift op som blev afprøvet i den hedengangne påske i Muttis køkken.

Jeg har aldrig prøvet at lave pulled pork før, men efter Brd. Price har haft grissebassen under kærlig behandling er det jo nærmest blevet moderne at lave den slags slow food. Jeg har i hvert fald set mit lokale discountsupermarked annoncere med pulled pork stege. Når Lidl har det, så er det sgu nok noget der bar bidt sig fast i det danske marked, eller er det bare et modefænomen?

Billede0440

Nå men Mutti havde en nakkesteg på 1400g  i fryseren, og påsken bød på tid til at eksperimentere med svinet. Jeg googlede løs og måtte konstatere at der var lige så mange opskrifter på pulled pork som der folk der laver det. What to do? Man blander noget sammen selv, af det køkkenet nu kan byde på. Næste gang bliver det sikkert på en anden måde.

Billede0439

Jeg besluttede mig for en våd marinade af det køkkenet nu kunne præstere, som var følgende:

1 lille løg
2 fed hvidløg
2 spsk farin
1 spsk sennepspulver
1 ½ spsk røget paprika
1 spsk alm paprika
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk chiliflager
1 tsk kardemomme
1 dl chili ketchup
½ dl mørk sirup
2 spsk hp sacuce
1 dl øl (gerne mørk)
1 dl æblejuice
2 tsk salt
1 tsk peber

Jeg brugte både æblejuice og øl fordi køkkenet havde det, men dobbelt op på en af delene ville også have været fint.

Billede0441

Jeg kom det hele i et målerbæger og fyrede en stavblender i det, det blev til en halv liter marinade der var rigeligt til grissebassen.

Billede0442

Det hele kom i en pose og så sov grissebassen i køleskabet natten over. Den kunne sagtens have sovet en dag eller to længere i køleskabet.

Vejret var ikke stabilt nok til at hive grillen frem, så det blev i ovnen grisen skulle steges. Mutti er lidt øm over for hendes nye ovn, så hun foreslog om det kunne blive i en stegepose, og jeg er altid frisk på en udfordring.

Billede0456

Klokken 8.30 om morgenen blev svinet sat i ovnen ved 120 grader, og passede bare sig selv hele dagen, mens en liflig duft spredte sig i huset.

Fordi vi havde valgt en stegepose vidste jeg godt at grisen ville mangle en stegeskorpe, så derfor hev jeg bassen ud af ovnen ved 17 tiden. Klippede forsigtigt et hul i stegeposens hjørne, og hældte al saften og skyen op i en gryde. Grisen blev befriet for stegeposen og lagt tilbage i fadet, og kom i ovnen igen der nu var sat på grill. Den fik ca. 20 min under grillen på hver side (altså kun 2 sider) og det var nok til at give den sorte stegeskorpe. Efter endt grillning fik bassen lov til at hvile sig et kvarter, inden den blev flået.

Billede0465

Saften og skyen blev skummet for det værste fedt, og blev jævnet en smule og gav den mest fantastiske sauce jeg længe har smagt.

Jeg ved godt at over there bliver pulled pork serveret i burgerboller med coleslaw, men den version valgte vi ikke. Gæsterne der var inviteret var ikke rigtig i burger segmentet.

Billede0467

Så denne gris blev serveret med ovnbagte rodfrugter, løgkompot, coleslaw (naturligvis) og den dejlige sky sauce.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver pulled pork. Faktisk ligger der allerede en nakkebasse og venter i min egen fryser, så håber jeg bare at min miniovn kan følge med hele veje i mål! Mere om det en anden gang!

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad og tagget , . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Pulled pork i ovn version 1

  1. Mette skriver:

    For sevan den var god, den du trak op af hatten i Pinsen, så jeg skal helt sikkert prøve det af i næste weekend, både den langtrukne gris og din løvstikkepesto. Guffe guf:)

  2. Pingback: Memphis Roadhouse- spis der før din nabo! « Frøken Annes Køkken

  3. Pingback: Pulled pork version 2 (nu i stegeso) « Frøken Annes Køkken

  4. Pingback: Pulled pork igen, version 3 « Frøken Annes Køkken

  5. Pingback: Pulled pork igen, version 3 | Frøken Annes Køkken

  6. Pingback: Pulled pork version 2 (nu i stegeso) | Frøken Annes Køkken

  7. Pingback: Memphis Roadhouse- spis der før din nabo! | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.