Som barn hadede jeg min mors frikadeller. Hun skulle altid eksperimentere og puttede både ris og revne gulerødder i. Øv, hvor syntes jeg det var trælst dengang. Det gør jeg bare ikke længere, nu gør jeg det hele selv! Heldigvis har jeg ingen børn det kan gå ud over! 😉
Jeg har eksperimenteret mig frem til denne fremgangsmåde og er ret godt tilfreds med mine hverdags helte. Frikadellen er bare et hverdags fænomen, men behøver bestemt ikke være kedelig!
Denne helt almindelige tirsdag bød i hvert fald på en rigtig lækker omgang aftensmad, og heldigvis er der også nok til i morgen!
Fremgangsmåde:
500g hakket gris (halvt kalv og gris kan også bruges)
1 mellemstort løg (jeg havde kun et rødløg, men gule løg kan også bruges)
1 æg
1 dl mælk
2 spsk fuldkorns hvedemel (havregryn kan også bruges, men det havde jeg ikke)
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. frysetørret estragon
Løget der er skåret i store stykker blendes med mælken. Det ligner en ulykke, men tro mig! Det bliver frikadeller med den mest delikate løgsmag, UDEN store løgstykker! FY FØJ, hvor jeg hader store løgstykker i frikadeller! Denne version med et rødløg fik en fræk lilla farve, a la smoothie, men lugtede langt fra af smoothie!
Alle ingredienserne blandes sammen, til hvad der bliver en ret løs fars. Bare rolig, farsen skal hvile sig mindst 30 min (så kan man nå at lave tilbehøret).
Når farsen har hvilet sig kan frikadelle stegningen gå i gang. Farsen er stadig blødere end en traditionel frikadellefars, men min erfaring er at en blød fars giver blødere frikadeller der ikke er så hårde. I like!
Jeg steger frikadellerne i halvt smør og olie det gjorde min farmor, så det gør jeg også. Et tip til at få formet frikadellerne, er at bruge en ske der har stået i en kop varmt vand, som man også kan skylle skeen i efter hver dunse, hvis farsen klistre lidt.
Frikadellerne bruner jeg på begge sider uden at de er gennemstegte. Mine frikadeller ryger samlet en tur i ovnen i 5-7 min ved 200 grader, så bliver de alle færdige på samme tid.
Pingback: Frøken Annes score kødboller med snydesauce « Frøken Annes Køkken
Pingback: Asiatiske kødboller i sesam med wokgrøntsager | Frøken Annes Køkken
Pingback: Frøken Annes score kødboller med snydesauce | Frøken Annes Køkken