Frøken Annes score kødboller med snydesauce

Jeg har en lille rød bog!

WP_000851

Det er dog ikke mine scoringer jeg holder styr på i den, men derimod mine opskrifter som jeg har samlet gennem årene. Nogle er skriblet ind i hast fordi jeg gerne vil prøve dem på et tidspunkt, og der er også gode klassikere jeg vender tilbage til gang på gang. Det er bare en billig kinabog jeg selv har lavet et nyt omslag til, så den er ved at være lidt leddeløs. Erstatningsbogen er fundet, men jeg mangler bare at få overført de bedste af de bedste opskrifter. Comes times, kommer råd! 😉

Men nu! Skal I få intet mindre end min ultimative score-ret fra den lille røde bog! Jeg har oprindeligt fået den af min veninde Annemarie, men har efterhånden gjort den til min egen. Annemarie er uden tvivl den veninde jeg har med højest æstetisk og kvalitetsmæssig sans, så det er helt naturligt alle hendes hand-me-downs er er ypperlige!

Forestil jer Lady og Vagabonden, der triller kødboller med næsen! Jeg kan godt se det romantiske i det. Desuden smager denne opskrift helt ubeskriveligt godt! Det er sindsygt simpelt og smager VIRKELIG godt! Ellers ville Annemarie jo heller ikke anbefale retten!

Retten har jeg serveret når jeg har skullet charmere, men også for folk jeg syntes har trængt til en ekstra omgang kærlighed! For den hemmelige ingrediens er nemlig: Kærlighed! Masser af den!

Man starter med at lave farsen til kødbollerne, så den kan trække, mens man laver saucen.

Til kødbollerne skal man bruge:

WP_000840

1 pakke hakket oksekød af god kvalitet og ikke for fed
2 æg
2 skiver ristet toastbrød
lidt smør
1 stort løg
3-4 fed hvidløg
Et stykke parmesan
2 tsk tørret basilikum (man kan også bruge frisk, men den gemmer jeg til at pynte med, da jeg ikke syntes den friske giver nok smag til kødbollerne)
2 tsk revet citronskal (øko)
Salt (men ikke for meget, da osten er salt)
Peber

Hvorledes gør man så:

Jo altså, man smører de to skiver ristet toastbrød med smørret, og kommer det i en foodprocessor, eller hakker det fint, så det bliver til en dejlig fuldfed rasp, tro mig, det er det hele værd! Parmesanen rives i på den grove side af rivejernet, eller “hakkes” i foodprocessoren, for at give kødbollerne ekstra ostesmag. Det dur ikke hvis parmesanen er revet for fint, det smager ikke af nok. Løg og hvidløg får også en tur i foodprocessoren, eller med en stavblender som her.

Ellers blandes det hele bare til en god fars, og hviler mens man laver saucen.

Jeg kalder det snydesauce fordi, den snyder med hvor mange grøntsager der er i, for der er rigtig mange i! Det har lykkes mig at servere den for inkarnerede grøntsags-hadere, der har spist med velbehag!

Snydesaucen laver man sådan:

WP_000841

1 ds. flåede tomater
3 blegselleri stænger
3-4 gulerødder, alt efter størrelse
1 stort løg
4 fed hvidløg
Lidt olie til stegning
Balsamicoeddike, eller en rest rødvin (dem der har det er jo ikke rigtig kloge)
Salt og peber

Løg og hvidløg hakkes, eller gives en tur med foodprocessoren. De varmes i olien, men skal ikke have farve. Balsamico hældes over og koger lidt ind. Gulerødder rives på rivejern og blegselleri hakkes, eller gives en tur i foodprocessoren. Tomater og krydderier tilsættes. Det hele koges mørt (man kan passende lave kødbollerne imens) og gives en tur med en stavblender til saucen er helt ensartet. En er lidt “porøs” og ikke så sauceagtig, men det er meningen.

WP_000845

Se i min nye fine lyseblå stegegryde som jeg fik i julegave!

Nu skal kødbollerne laves:

WP_000842

Man triller al farsen til helt ensartede kødboller på størrelsen med en valnød. Man kan ikke nå at trille mens man steger, så man skal trille dem alle inden man gå i gang med stegningen. Husk tid er lig med kærlighed her!

WP_000846

For at gøre kødbollerne brune på alle sider er man nødt til at trille dem rundt i panden mens man steger dem, man skal hele tiden flytte dem, og derfor er det vigtigt ikke at overfylde panden.

WP_000847

Bemærk de dejlige ostebobler i kødbollerne

Når kødbollerne er gyldne over det hele kan de med fordel kommes på køkkenrulle mens man steger resten færdig. Nå alle kødbollerne er færdige komme man dem i saucen og varmer det hele igennem.

Serveres med frisk båndpasta, eller hvilken pasta man måtte foretrække. Sauce og kødboller kan sagtens laves dagen i forvejen, så man bare skal koge pasta på dagen. Dette er med til at gøre det ideel date-mad da man bare kan nøjes med at varme sauce og koge pasta, og drysse lidt friskhakket basilikum og friskrevet parmesan over inden serveringen.

WP_000850

Om jeg rent faktisk nogensinde har scoret med denne ret vil jeg lade være en fabrikshemmelighed! <3

Happy Valentinesdag, hvis man tror på den slags pjat!

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter, Uncategorized og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Frøken Annes score kødboller med snydesauce

  1. Pingback: Dejligt bananbrød | Frøken Annes Køkken

  2. Pingback: Humus med karry | Frøken Annes Køkken

  3. Pingback: Asiatiske kødboller i sesam med wokgrøntsager | Frøken Annes Køkken

  4. Pingback: Dejligt bananbrød | Frøken Annes Køkken

  5. Pingback: Humus med karry | Frøken Annes Køkken

  6. Pingback: Basic tomatsauce | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.