Asiatiske kødboller i sesam med wokgrøntsager

YES, here goes mit første rigtige skrumpeindlæg!

PT. har jeg tabt 5 kg så det er vist meget godt indtil videre. Der er kriser undervejs, men det er vist helt efter bogen. Nogle dage er bare bedre end andre, og når det har været skidt, handler det bare om at komme op på hesten igen, og ikke blive liggende i grøften, selvom det nu også kan smage meget godt dernede! 😉

Forleden fandt jeg på denne omgang asiatisk inspirerede kødboller af svinekød rullet i sesam som jeg spiste til grøntsager stegt i wok.

WP_001408

Jeg lavede farsen af følgende:

400 g magert hakket svinekød
2 cm frisk ingefær, revet
3 fed hvidløg
2 tsk sambal olek (indonesisk chilipasta)
1 æg
2 små fint revne gulerødder ( det handler om at snige grøntsager ind alle de steder man kan komme til det)

Jeg kunne sagtens samle farsen, så jeg undlod at tilsætte mel eller havregryn som jeg ellers normalt kan finde på at gøre med frikadeller.

WP_001403

Da farsen havde hvilet 30 min. trillede jeg de små kødboller og vendte dem i sesam. Hvis jeg også havde haft sort sesam kunne det have været flot at brug både den lyse og mørke sesam sammen.

WP_001404

I skrumpeprojektets ånd blev kødbollerne bagt i ovnen. Det var faktisk også dejligt nemt.

De skal ikke have mere end 5 min ved 225 graders varmluft, ovnen skal være helt varm inden kødbollerne komme ind. Det kan være lidt tricky at få kødbollerne tilpas brune, uden at de også bliver tørre. Her mener jeg at man bør gå mere efter saft end udseende. 😉 Det er sjovere at sætte tænderne i jucy kødbolle end at gumle på en tør satan. Derfor er det vigtigt at man flår kødbollerne ud sekundet lige INDEN saften begynder at pible ud af dem. Det er altså en hårfin balance! Mine blev lidt tørre fordi jeg ville have dem lidt for brune! 🙁

Alternativt kan man riste dem på panden, lige som disse kødboller, så er der mere stegeskorpe.

Til kødbollerne lynstegte jeg gulerødder, broccoli, løg og fintsnittet hvidkål i lidt sesamolie og senere lidt soya i min wok.

WP_001406

Det fine ved den fintsnittede hvidkål, snittet på mandolinen, er at det ligner lidt nudler i wokken, selvom det godt nok ikke smager specielt meget deraf, men en fin smag alligevel. Jeg dryssede med lidt frisk basilikum og lidt hakkede uristede jordnødder der har en rigtig fin ærtesmag, og som kan købes ved asiatiske købmænd.

??????????????????????????????

Et ganske hæderligt skrumpemåltid efter min mening!

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.