Telefon-cookies

Also known as Signes Mavepine-cookies!

ADVARSEL! Dette er ikke en slankeopskrift!

Disse dejlige cookies har jeg i ovnen fordi jeg vil forkæle de stakkels studentermedhjælpere der skal udstå vores såkaldte “telefon-dage” på mit job i morgen og overmorgen. Vi har åbent for et særligt telefonnummer hvor årets ansøgere kan ringe ind og stille spørgsmål til hvad vi har registreret på deres ansøgning, og tro mig, DET benytter ansøgerne sig af, OG deres mødre, fædre, bedsteforældre OG deres mosters hund!!! :-s

Derfor skal staklerne forkæles med disse cookies, som jeg overhovedet ikke kan tage æren for, for det er faktisk Signes Mavepine-cookies, jeg bare har kaldt noget andet. Imitation er den største form for smiger, ikke?!? 😀

WP_001439

Første gang jeg smagte dem, og jeg fik kun 1!!!! Var i for 4 dage siden, hvor den skælmske Malou aka Klidmoster og jeg ville forkæle nogle andre, nemlig vores anden familie, personalet på stamstedet Memphis Roadhouse. Skæbenen ville at en af kokkene dernede netop et par dage tidligere havde forsøgt sig med at bage cookies, uden det store held, og så kom vi bare med cookies der er to die for!!! HÆ!!! Så kunne kokken lærer det! 😀

Nå, men til bage til Signes mine telefon-cookies!

Billederne i indlægget er en blanding mellen da Malou og jeg bagte dem, og denne omgang til telefon-dagene, jeg glemte nemlig at gennemfotografere processen første gang! MadbloggerFAIL!

Signe bruger:

250 g smør
2 æg
100 g muscavadosukker (her 2. gang jeg bager dem brugte jeg farin fordi jeg ikke havde mere muscavadosukker, det skal bare være noget der giver en god karamel smag, drømmer om også at prøve med brunt palmesukker, der også har en meget aromatisk smag)
225 g rørsukker
2 tsk vanillesukker
300 hvedemel
1 tsk natron
½ tsk salt
200 g mørk chokolade
100 g nødder (gerne en blanding af valnødder, hasselnødder og mandler) Klidmosteren og jeg boostede den første portion op til 200g nødder, her i blandt også en sjat ristede og saltede peanuts, og dejen kunne lige akkurat hænge sammen, det var mums!
WP_001429
Nødder og chokolade hakkes så groft eller fint som man ønsker sig, tænk dog på at dejen skal kunne hænge sammen. Smørret smeltes og de to gange sukker røres i. Man rører til sukkeret er opløst, altså ikke grynet længere. De to æg piskes i et efter et. Mel blandes med salt, natron og vanillesukker og røres i.
WP_001430
WP_001431

Så vendes nødderne og chokoladen i og det ligner seriøst peanutbutter med masser af guf i!

Så er ideen at man sætter dejen ud i klatter med en ske på en bageplade med bagepapir på, men man skal passe på, for de flyder MEGET ud. Bruger man spiseskeer som Signe gør, så skal der kun være 9 cookies pr. bageplade. Til mine telefon-cookies brugte jeg teskeer så der kunne lige akkurat være 16 cookies pr. plade, men de hang dog en smule sammen i kanterne. Men pyt, denne gang havde jeg ikke den pedantiske moster på nakken, så lidt uperfekte måtte de jo godt være, uden nogen døde af det! 😛

WP_001432

I min ovn blev de små (10 cm i dia som færdige) telefon-cookies bagt i 12 min ved 175 grader ved almindelig varme. Prøv dig lidt frem hvor meget de skal have i din ovn. De store skulle have 15 min i min ovn. De skal være let lysebrune, det er det vigtigste.

WP_001438

Konsistensen er dejlig sej, men samtidig med en hvis sprødhed. Signe anbefaler at man kan spise to mellem en kugle is, og det er vist deraf “mavepine” navnet stammer fra. Øjnene kan i hvert fald spise mange flere af dem end maven kan!

Nu vil jeg være ganske standhaftig og IKKE smage på dem, så der er fuldt antal cookies til de værdigt trængende i morgen!

UPDATE: Cookie dejen kan også fryses, hvis man laver tykke ruller af rå dej, rullet ud i husholdningsfilm, kan man fryse dejen. Når gæsterne er på trapperne kan man blot skære et par skiver cookie-dej og bage som opskriften foreskriver! Nemt når der kommer uventede gæster.

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Telefon-cookies

  1. SigneV skriver:

    Tak for ros og linklove 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.