Dadelkugler med kokos der sparker røv på alle romkugler!

Dem der tror at det med at skrumpe sig kun handler om forholdet mellem hvor meget (eller lidt) man spiser versus hvor meget (eller lidt) man motionere, har ikke forstået en fis af hvad det går ud på! Det handler nemlig også rigtig meget om psykologien bag, hvorfor man gør som man gør, hvorfor man (over)spiser som man gør!

Det betyder at man må kigge ind ad og arbejde med det man finder derinde! Det gør at man ikke altid er i lige godt humør fordi det kan godt være ganske hårdt arbejde!

It has been one of those weekends! For at være ærlig, jeg har sgu hængt med mulen, og været lidt trist over det jeg har fundet på min rejse indad i min mission skrump der jo i virkeligheden handler om en livsstilsændring, jeg kalder det dog blot mission skrump. 😉

Jeg hængte så meget med mulen at jeg faktisk har aflyst aftaler her i weekenden, fordi jeg ikke syntes jeg var til pænt brug.

I formiddags, efter jeg havde været til træning, midt i Netto, fiskede jeg min telefon frem, og kunne se at min søster havde ringet. Det var en frokost invitation. Der stod jeg træt, svedig og mut, og skulle pludselig tage stilling til om jeg skulle tage benene på nakken, eller takke nej til invitationen og bare gå hjem og være endnu mere hængemulet.

Jeg valgte det første, så af sted hjem med mig, hurtigt i bad, af sted til banegården og kaste mig ind i et tog sydpå.

Det er jeg nu, hvor jeg er hjemme igen, rigtig glad for at jeg valgte at tage af sted, for det var en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor min søster viste mig hvordan hun laver disse dejlige dadelkugler der næsten ikke er farlige (læs der er ikke tilsat sukker).  Bedst af alt, besøget var et rigtigt dejligt løft til humøret. 😀

WP_001460

Søs i køkkenet!

Min søster er i øjeblikket optaget af en lavkarbo (= ingen kulhydrater) tilgang til mad, og det er derigennem at hun har stiftet bekendtskab med denne opskrift. Ja, det bugner med denne type opskrifter på nettet lige nu, men jeg vælger også at bringe den for at lade kuglerne blive symbol på den dejlige dag det blev. Der findes MANGE versioner derude på internettet af opskriften!

Jeg har før lavet mini romkugler, der bestemt var gode, men nu på mission skrump er det ikke så god en ide med al den sukker, derfor er det rigtig fint med et alternativ, der hverken er svært at lave, og af ting man oftest har i skabene.

Vi brugte:

200g mandel mel (et tip er at hele mandler en tur i en minihakker, det gør nemlig ikke noget hvis mandel melet er lidt crunchy)

1/2 dl kokosmælk ( det er en halv at de helt små dåser)

150g dadler

100g revet kokos

2 spsk usødet kakao

WP_001459

Det hele blendes, hvis konsistensen er for tør kan et par dråber vand tilsættes og dernæst trilles de til kugler og rulles i kokos. Jeg tror også jeg skal eksperimentere med at trille dem i kakaopulver og lakridspulver. Mums, det skal nok være godt!

k

Den mindste af mine to smukke niecer! <3

Kuglerne bliver bedst hvis de får lov til at hvile lidt i køleskab, gerne mindst 30 min. Jeg tror bestemt også at de sagtens kan klare en uge i køleskabet i en god kagedåse, hvis de altså ikke bliver spist inden. En anden god ting er at de er gode at lave sammen med børn, og har vi ikke alle prøvet at trille havregrynskugler som børn??? Nu kan ungerne komme i gang med at trille mors lavkarbo dadelkugler! 😀

Smagen??? Rigtig dejlig sød og blød, det er ikke til at fatte at der ikke er tilsat sukker! Det hele kommer fra dadlerne, der jo også indeholder meget frugtsukker.Rent smagsmæssigt sparker de 100 gange røv på romkuglerne, fordi de er helt fine og rene i smagen, ikke noget skammel tilsat her!!

Jeg sidder og tænker at man da også må  kunne lave den slags kugler af tørrede aprikoser og figner?!?!  Jeg fornemmer et projekt i fremtiden!

Ha’ en dejlig aften derude!

Kram, kærlighed og karma til alle!

Anne

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Dessert, Opskrifter, Snacks og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.