Dette er mit første forsøg med romkugler, men SLET ikke mit sidste! Har dog i skrivende stund en smule kvalme af at prøvesmage undervejs i tilblivelsen af lækkerierne.
Romkugler er meget taknemmelige at lave, og er også ret lette at fremstille. Man kunne sagtens lave dem samme med børn.
Som udgangspunkt tager man noget gammel kage, lidt romessens, marmelade og krymmel, og vupti så har man romkugler, sådan cirka! 😉
Mine kagerester (forstår egenligt ikke konceptet i hvordan man kan have rester af kage) kom fra min dejlige veninde Anna, der for et stykke tid siden skulle låne min Mr. Ken til at fremtrylle sådan nogle push-up kager med forskellige lag af farver og mousse. Meget avanceret, og lidt sjovt bare at være tilskuer i eget køkken!
Resterne der blev tilovers fremvises her:
Og består af lagkagebunde i forskellige farver og noget chokolademousse (ja, det ser lidt klamt ud). Det blev gemt i fryseren til det var tid at lave romkugler.
Det blev så tid i dag. Til herligheden i posen som Anna holder tilsatte jeg også:
4 spsk hindbærmarmelade
4 spsk. kakaopulver (usødet)
2 tsk. romessens
Det hele kom i Mr. Ken og fik en tur med K-spaden! Resultatet blev dette efter en æltetur i hånden:
Så var der bare tilbage at trille i pølser, skære ud i små stykker og trille i krymmel til man ikke orker mere:
Det var altså vildt nemt!
Tror nok labradorhunden (Anna) der har meldt sin ankomst i aften skal blive glad! 😉
UPDATE: Her en time efter jeg har lavet romkuglerne kan jeg se at de er begyndt at “svede” lidt, så krymlen smelter lidt i bunden. Set i bakspejlet skulle jeg nok kun have kommet halvt så meget marmelade i. Dejen er simpelthen blevet for fugtig. Det betyder jo bare at de skal spises hurtigt (ja, sikke en skam, hva?) inden de sveder helt væk!
Men de er da nuttede i min nysfremfundne rensdyrsskål, ikke???
Pingback: Dadelkugler med kokos der sparker røv på alle romkugler! | Frøken Annes Køkken