Peberkage hus 2012

I år har jeg givet mig i kast med endnu et nyt projekt!

Lave ikke bare et, men hele to peberkage huse!

WP_000529

Jeg indrømmer blankt at jeg er inspireret af min madblog heltinde Klidmoster, og vidste at jeg ikke ville kunne nå hendes præstationer til sokkeholderene, men hun har også øvet sig i adskillige år, og er bare generelt mere ferm i et køkken end jeg er!

Opskriften er den samme som min heltinde bruger og stammer fra Familie Journalen.

Da jeg bagte mine huse glemte jeg at tage billeder af hele processen, så derfor er billedserien neden under et sammensurium af flere forskellige sessioner. Fik nemlig bagt for små tage til at starte med! Øv! Overvejer om jeg nu skal bage nogle mindre huse til de to tage jeg har i overskud…

Overordnet vil jeg sige at det er enormt tidskrævende at lave peberkage huse, det er ikke fordi det er specielt svært, men det tager lang tid fordi der helte tiden er noget der skal tørre før man kan gå videre. Det er altså ikke et projekt man lige kan gøre færdigt på en eftermiddag. Det hele afhænger naturligvis også af ambitionsniveauet. Jeg ved den gode Klidmoster kan bruge op til noget der ligner 50 timer på et peberkagehus. Det har jeg nu ikke brugt på mine. Jeg har mere arbejdet ud fra tesen, when i doubt use more royal icing! Det klistre så godt, og holder godt sammen på det hele. 😉

Her  er en lille billedserie fra produktionen:

Forberedelse til bolsje ruderWP_000480

Note til mig selv: Næste gang bruger jeg ikke mit fineste skærebræt og eneste kagerulle til at smadre slikkepindene med, har nemlig grimme mærker i begge dele nu. Dumt gjort Bøv!

 

Dejen rulles ud og udstikkes alt efter hvor man vil have bolsje ruder

WP_000498

 

Dejen bages halvdelen af tiden, og man placerer de knuste bolsjer strategisk

 

WP_000499

 

Dejen bages endnu 5 min eller indtil ruderne er smeltet helt. Man kan med en kødnål prikke luftbobler ud når kagerne kommer ud af ovnen, men man skal arbejde hurtigt.

 

WP_000501

 

Og så er det bare at gå i gang med at pynte og dekorere

 

Overspringshandling for at undgå at læse til eksamen...

 

Og samle. Jeg  lod underdelen af huset tørre helt før jeg gik i gang med at montere taget for at sikre mig at det hele ikke drattede sammen.

 

WP_000484

 

Samlingerne fik godt med icing både uden på og indenfor

WP_000485

 

Og voila! Mange timer senere, to fine peberkagehuse!

 

WP_000526

 

Glædelige jul!

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.