Dekoration af Christmas Cake 2012

Nu har den engelske julekage stået og hygget sig i et par måneder, med en god sjat rom over sig i ny og næ.

På lørdag skal der spises af den, så nu skal den dekoreres!

Frem finder man fadet som kagen skal stå på, marcipan (jeg bruger 2/3 dele af sådan en stang man kan købe), og en eller anden form for gul marmelade der skal fungere som lim for marcipanen. MEN inden da skal kagen lige have et sidste bløb rom hvis den er lidt tør i overfladen.

WP_000580

 

 

Kagen placeres på fadet, så godt centerets som man kan. Det er ikke meningen at kagen skal flyttes mere. Det betyder ikke så meget hvis kagen er lidt skæv, eller om det er under- eller oversiden der vender op ad. Der skal alt muligt oven på, så man kan sagtens rette op på skævheder og småskavanker.

WP_000581

 

I følge original opskriften skal kagen smøres med 2 spsk kogefast abrikosmarmelade blandet op med vand. Jeg brugte i år noget hjemmelavet æblesmør fordi jeg ikke havde andet. Nogle år har vi i min familie har vi også brugt appelsin marmelade. Jeg tror et af hovedpunkterne er er at det skal være noget der kan lime marcipanen der skal uden på, og af æstetiske grunde er det pænest hvis det er en gul marmelade, så matcher det marcipanen.

WP_000582

Marcipanen ruller jeg ud mellem bagepapir, så klistre det mindst og man undgår at skulle drysse med flormelis. Det kommer sig ikke så nøje hvor pænt marcipanen ligger på kagen. Det vigtigste er dog at der ikke er “hul” ind til marmeladen. Er der ikke det, har man en god base for at lege med royal icing på kagen.

 

WP_000584

Se kønt er det ikke, men det er jo ikke altid udseende det kommer an på, vel? 😉 If it works, don’t fix it! Man kan med fordel lade marcipan overtrækket tørre et døgn, især hvis det er en meget blød marcipan.

 

WP_000592

 

Icingen røres af 2 past. æggehvider, 2 spsk citronsaft, jeg har flere gange brugt den lille gule “auto-citron” (citat Anders Matthesen) og omkring 500g flormelis (ca. en pakke). Start med at holde lidt af citronsaften tilbage, for det er MEGET vigtigt at glasuren er meget stiv! Man skal kunne trække toppe der bliver stående. Det bliver noget sjask hvis glasuren er for blød! Tro mig, jeg har prøvet det!!! 🙁

WP_000593

 

Start med at dække siderne af kagen. Kom en stor klat på toppen og træk ned over kanterne. Det SKAL være i et tykt lag!

WP_000594

Når kagen der dækket helt kan man begynde at lege.

 

WP_000596

 

I følge opskriften skal man trække “istapper” med bagsiden af en ske. Og det kan man ikke hvis glasuren er smurt for tyndt ud.

WP_000598

 

Man kan også pynte med guldkugler, som jeg gjorde her. Meget klassisk og fint vil også være at ligge en enkelt kvist kristtjørn (helst med røde bær) oven på kagen. Skal ud i byen i morgen og se om man kan opdrive den slags her inde i storbyen. Er jo vant til at sådan noget er noget man bare går ud og klipper i haven, eller naboens have i nattens mulm og mørke (ej, det var vi aldrig gjort)!!! 🙂

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Dekoration af Christmas Cake 2012

  1. Pingback: Vaniljesukker og vaniljerom | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.