Vinsmagning på arbejde marts 2015

For nyligt havde vi på mit arbejde igen Skovgaard Vine ude og holde en vinsmagning for os. Det er altid en stor fornøjelse når de kigger forbi, og vi nyder godt af de fine vintilbud de har med til os.

Denne vinsmagning var 8 vine fra hele verdenen, og du kan se navnene på dem her:

WP_004299

En enkelt hvidvin, 5 rødvine og en enkelt portvin.

På trods af, at et at mine nytårsfortsæt har været ikke at melde mig til at lave mad til mange, i tide og utide, så var jeg kommet til at melde mig til, at lave lidt tapas til denne vinsmagning. 😉

????????????????

Det blev til forskellige oste og pølser; brie, lamme og oksepølse, emmentaler, pate med cornichoner, land pølse, gorgonzola og landskinke, serveret med vindruer, grønne oliven med mandler og sorte soltørrede oliven i olie, små cherry tomater og krydrede nødder med udgangspunkt i denne opskrift fra Klidmoster, husk blot at bruge rørsukker, for så bliver de rigtig fine blanke og ikke muscavado som både Klidmoster og jeg brugte.

Dertil var der 3 slags dyppelse;

Grøn mandel- og persille pesto lavet efter denne opskrift, bare uden løvstikke, på ren persille.

Fetacreme, der i sin enkelthed består af en blok puck fetaost, blendes med 1/2 rød peberfrugt, smages til med lidt peber og tørrede dildspidser (hvis man har). Det kommer til at smage som en meget intens pikantost. Denne fetacreme brugte jeg også til noget af bagværket jeg lavede til tapasen, en egen opfindelse frøsnurrar.

WP_004237

Gulerodspesto, lavet på gulerødder og lidt hvidløg bagt i lidt olie i ovnen til de er møre. Ristede cashewnødder og parmesanost. Det hele blendes sammen, når gulerødderne er helt kolde, ellers smelter osten, og tilsæt olie efter behov. En dejlig og chunky pesto.

WP_004246

Ud over lidt kiks og knækbrødsstænger havde jeg også bagt to slags brød til vinsmagningen.

Jeg var blevet inspireret af at Signe havde lavet frøsnappere på hendes blog, og den kom sig at vi til en pigeaften havde diskuteret det der med at en frøsnapper er noget andet i Aarhus end det eks. er på Sjælland, hvor Signe er fra. Signes version er jo den søde variant, men jeg ville lave Aarhus versionen med pikantost til tapasen til vinsmagningen. I Frøken Annes Køkken blev de dog til snurrar. Du kan læse om hvordan jeg bagte dem her.

WP_004265

Den sidste slags brød det blev til i denne omgang, var et focacciabrød med timian og olivenolie, bagt på halvt tipo 00 mel, og halvt tapiokamel. Det gav en rigtig fin og elastisk krumme, og det er ikke sidste gang jeg eksperimenterer med at bage med tapiokamel. Desværre glemte jeg at tage close-up billeder af brødet, men det blev rigtigt lækkert og du kan måske ane det i billedet af brødkurven.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Vinsmagning på arbejde marts 2015

  1. Pingback: Aarhusianske frøsnappere som surrar- aka frøsnurrar | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.