Aarhusianske frøsnappere som surrar- aka frøsnurrar

Til vinsmagning på mit arbejde, for nyligt, lavede jeg tapas til, og det blev blandt andet til disse frøsnuarrar med fetacreme.

I Aarhus er frøsnappere jo med pikantost, og ikke søde med remonce som resten af landet. Det havde vi stor morskab over til et middagsselskab blandt nogle madbloggere, og Signe lavede efterfølgende disse søde frøsnappere.

Da jeg jo faktisk er født i Aarhus, dog ikke vokset op her, men tilfyttet som voksen, føler jeg dog alligevel et vist tilhørsforhold til Aarhus og dens særheder. Derfor ville jeg lave Aarhus versionen af frøsnapperne.

Opskriften til dejen blev lige som den til kringlen jeg elsker og holder så meget af, og dog uden sukker og kardemomme. Perfekt fordi den har masser af smør, og er dejlig luftig.

Fyldet var fetacremen som jeg også serverede til tapasen som dyppelse, der i sin enkelthed består af en blok puck feta, der blendes med 1/2 rød peber, smages til med peber og lidt tørrede dildspidser.

Jeg jo har en forkærlighed for snurrar, og har lavet dem i både søde og salte versioner, bare se disse ostesnurrar, kastanjesnurrar, og nutellasnurrar. Derfor var det også nærliggende at lave mine frøsnappere til frøsnurrar.

Fremgangsmåden er lige som med andre snurrar.

WP_004256

 

Smør fyldet ud på den øverste 2/3 del af den udrullede dej.

 

WP_004257

Klap den 1/3 del af dejen der ikke har fyld på, op over fyldet.

WP_004259

Og klap den sidste 1/3 del ned over resten. Jeg penslede med sammenpisket æg, og dryssede med sesamfrø på den ene side.

WP_004262

Vendte dejen om og penslede med æg på den anden side, og dryssede med blå birkes. Det kan være en god ide at dele dejen op i et par sektioner, da det er lidt svært at vende en lang bane dej.

Man skærer nu dejen i lange strimler og snor den og binder en knude på “strengen” kig evt. for teknikken med at snurre snurrarne.

WP_004264

Jeg bagte mine frøsnurrar i 10-12 min ved 200 grader.

Det er helt klart bedst friskbagte, og slår enhver aarhusbagers frøsnappere.

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Aarhusianske frøsnappere som surrar- aka frøsnurrar

  1. Malou Klidmoster skriver:

    Wow, sikke en god idé – de ser vildt gode ud 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.