Kastanjesnurrar

Her er endnu en nu variant af mine allerede godt afprøvede snurrer, eller snurrar om man vil. Jeg har lavet dem med kanelremonce og nutella, og nu er turen kommet til sød kastanjepure.

Ved du ikke hvad kastanjepure er, så ser det sådan ud.

WP_000635

Det fås både i dåser og små tuber, her er det en 4-pak af dåser med 100g i.

Jeg har fået et af min søs og hendes familie, der har haft en fransk udvekslingsstudent boende, og han havde det til dem. Heldigvis (for mig) var der ikke mange i min søsters familie der brød sig om smagen af kastanjepuren, det er sødt, men har en grynet konsistens af kastanjerne. Derfor fik jeg doneret den dejlig kastanjepure til at eksperimentere med her på bloggen.

 

WP_000637

Blødt og smørbart direkte fra dåsen! <3

Hvordan kommer man så i gang med kastanjesnurrar? Man starter med dejen fra tv-kringlen, man kan selv vælge om man vil bruge sødmælk og smør eller vand og margarine som i originalopskriften. Husk at tilsætte et nip salt til dejen, og evt. kardemomme, hvis du kan lide det.

WP_000638

Jeg brugte 3 dåser, så i alt 300g til en portion dej, hvis man ville fråse, kunne man sagtens bruge mere.

WP_000640

Snurrarne blev twistet efter alle kunstens regler, og penslet med sammenpisket æg, og drysset med perlesukker og mandelflager. Hvis jeg nu havde haft nogle hakkede kastanjer at drysse med havde det da være ekstra blæret, men det kunne det ikke blive til i denne omgang.

Hvad var dommen så?!? Jeg tog snurrarne med til mine madblogkolleger der stod i madpakkeværkstedet på weekendens MAD messe i Ridehuset. Ikke et øje var tørt, og alle var ganske veltilfredse! Snurrarne holdte ikke mange timer, så det var vist en stort sucess. Nu skal jeg bare have støvet noget mere kastanjepure op, så jeg kan komme til at bage en portion mere!

WP_000642

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.