Jeg elsker små salte brødhapsere med ost i og ynder at servere dem til tapas, suppe, et stykke ost, på et frokostbord eller som et lille mellemmåltid.
Der er næsten ingen grænser for hvad man kan putte inden i snegle; pesto, oliventapanade eller tomattapanade som jeg gjorde i disse tomatchili snegle med pinjekerner og tørret ramsløg.
De seneste to versioner jeg har lavet er disse:
Grønne pestosnegle:
Et glas godt hjemmelavet grøn pesto, a la denne her der spredes ud over dejen.
Der drysses med masser af revet emmentaler (det er sådan en dejlig smelteost <3)!
Trilles til en pølse og skæres ud til snegle med en skarp kniv. Bages ved 200 grader i ca 12 minutter, til de er gyldenbrune.
Ostesnurrar:
Snurrar er et velkendt fænomen i mit køkken, især i det søde køkken, hvor jeg har lavet versioner med kanel, nutella og sågar sød kastanjepure.
Disse med ost opfandt jeg i anledningen af, at jeg havde lovet at hjælpe Britt med at bage lidt brød til hendes svendegilde i februar måned. Britt er blevet udlært Cater og det skulle fejres med maner, så det blev det! Tak for en dejlig fest! 😀
Til ostesnurrarne brugte jeg en gærdej med æg og masser af smør i, det var jo til en fest, så kalorieindholdet handlede det ikke om denne dag.
Osten bestod af en lille smule fint hakket frisk mozzarella og MASSER af revet emmentaler igen.
Dejen foldes om osten, skæres i strimler som twistes, og bindes til en knude. Hav tålmodighed, osten vil gerne falde ud mens man arbejder med at binde snurraren, men al løs ost kan dysses over snurrarne inden de bages.
Snurrarne blev penslet med æg inden de blev bagt i ca 10 min ved 200 grader.
Næste gang tror jeg at jeg vil prøve at lave ostesnurrarne med en røget danbo ost! Er sikker på det vil være et hit! Og hvem siger at man ikke også kan tilæstte lidt hakket god skinke eller pølse! Vupti, pizzasnegl.