Kartoffelpizza lavet med Veggie Twister

Oven på julens sul og flæsk bekommer det mig rigtig godt med en kartoffelpizzas rene og fine smag! Det er bare noget med smagssammensætningen af kartoffel, ost og rosmarin der er uovertruffen!

Måske er det ikke et gourmet vidunder, men det smager godt, og er nemt i en håndevending!

Her var også en oplagt mulighed for at prøve min gave fra Malou en Veggie Twister, læs om hendes og min afprøvning af dimsen her.

WP_001206

Jeg brugte:

2 grove tortilla pandekager (hvis man har god tid kan man naturligvis selv lave en bund og rulle den tyndt ud)

Lidt frisk fåreost (Ricotta eller en god fed creme fraiche kan også bruges)

Et bløb mælk

Lidt olie

Ost til at rive, her er det emmentaler

Hakket rosmarin

Nogle kartofler, mine er ret små da de skal i Veggie Twisteren, normalt bruger man vist de store kartofler som man skærer ud så tyndt som man kan.

WP_000782

Fåre frisk osten rørte jeg ud med mælken og lidt peber til en dejlig creme. Bare rolig det smager ikke af fåreost. Når man bruger købte tortilla pandekager er det rigtig godt at smøre med en ostecreme som denne, da det forhindre pandekagen i at blive tør og pappet når man bager den.

WP_000786

Jeg smurte som sagt cremen ud over pandekagerne, dryssede lidt med den revne ost og lidt rosmarin. Så lavede jeg kartoffel spiraler med min Veggie Twister, det var et stort stykke arbejde, men de blev rigtig fint tynde, tyndere end jeg kunne have skåret dem med kniv og min mongol arm.

WP_000788

Jeg hev de lange spiraler lidt fra hinanden og dryssede dem ud over pandekagerne. Tilsatte lidt mere reven ost, rosmarin og dryppede et par dråber olie over.

WP_000790

Ind i ovnen indtil osten blev gylden, og kartoflerne var færdige.

WP_000794

I forhold til når jeg skærer kartofler til kartoffelpizza med en kniv var det helt klart en fordel at bruge Veggie Twisteren, da det blev fine ensartede og supertynde skriver (spiraler), MEN den er eddermame upraktisk at bruge! De der gevind der skal skrues op og ned hele tiden er altså upraktisk. Det lykkedes mig også få en kartoffel til at sidde fast, så det var temmelig bøvlet at bruge den.

Veggie Twisteren er fin til garniture, lidt spas og brug til dagligdags i køkkenet, men jeg vil ALDRIG give mig til at bruge den når jeg laver mad til et større selskab, det er simpelthen for bøvlet og for stort et spild af tid.

Men den er altså super sjov at lege med for sjov! Alvor kan den dog ikke bruges til, er min dom. 😉

Update: Har man ikke en Veggie Twister så kan man blot snitte kartoflerne fint på et mandolin jern, men husk at passe på fingrene. Bryder man sig ikke om fåreostcremen der er smurt ud over bundene, så kan man også bruge fed creme fraiche, naturel smøreost eller lignede.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.