Jeg er så heldig at jeg kende den sejeste 4 årige pige der hedder Amalie. En af Amalies yndlingsretter er pasta med hvid sovs, og her kan jeg allerede godt afsløre at den hvide sovs faktisk er en gorgonzolasauce der selv for voksne har en kraftig smag. Men pigebarnet elsker sovsen og STORspiser af den. 🙂
I går spiste jeg sammen hos Amalies familie, og fik serveret retten og blev straks vild med den. Den er startet i familien som en SU ret da ingredienserne er ret billige, men den lille børnefamlie (på 5 personer) fortalte at den i dag gik under navnet søndgasretten fra Aldi.
Hvem har ikke prøvet at stå i Aldi en søndag, og kigge ned i en rungende tom kødkøledisk, eller at der kun er mindre appetitlige kødstykker tilbage. Her er denne ret perfekt, da alle ingredienserne er til at få fat i selv når nøden er størst.
Fremgangsmåden er:
Man rister en bakke bacon og et hakket løg
Laver en hvid sauce (opbagt på en lille smørbolle), smag evt til med muskatnød
Tilsætter en pakke gorgonzola (ja, til 4 pers skal man bruge en HEL pakke gorgonzola) til saucen
Man kan også tilsætte andre osterester til saucen, jeg hakkede her en stump parmesan i der trængte til at blive brugt
Pastaen koges, skruer eller penne er gode, fordi så hænger ekstra meget sauce fast
Saucen hældes over den færdigkogte pasta og bacon og løg drysses over. Her er også drysset lidt hakket basilikum
Umm, det smager godt, men er ikke nogen let ret!