Huevos Rancheros

Den perfekte tømmermandsmad blev i dag testet på tre festivalgængere (North Side) der havde meldt deres ankomst til brunch kl 11 hos mig.

Et benspænd var, at der blandt de tre var en vegetar (der dog spiser æg) og en der ikke kan tåle chili. Men det lykkes alligevel at gøre alle mætte, tilfredse og tilmed afhjælpe lidt af deres tømmermænd.

Huevos Rancheros er i sin enkelthed æg pocheret i en tomatsauce. Oprindeligt var det blot spejlæg med salsa på, der stammer fra Mexico og er meget poplært i USA har jeg ladet mig fortælle.

Havde der ikke været en vegetar i selskabet havde jeg nok startet med et stort stykke bacon i tern, men jeg brugte godt med røget paprika og stødt spidskommen for at få lidt af den røgede smag til at træde frem. Jeg valgte også at booste mætningsfaktoren i retten ved at tilsætte en kartoffel, nogle grøntsager og bønner. Hvis man surfer på nette efter huevos rancheros er der stor uenighed om der skal bønner i retten eller ej.

En en anbefaling er at bruge en flad sauterpande med låg til at lave denne ret i.

Jeg brugte til 4 personer:

WP_002254

2 rødløg
1 stort et-feds hvidløg
1 mellemstor kartoffel
2 peberfrugter
1 squash
2 ds. tomat
2 spsk tomatkoncentrat
2-3 dl blandede kogte bønner
3 tsk røget paprika
1 tsk st spidskommen
1 tsk stærk paprika
1 tsk bittersød paprika
1 tsk sød paprika
1 lille drys cayennepeber
Salt og peber
Limesaft til at smage til med
6-8 æg (ca 2 pr mand)

Løgene svitsede jeg i lidt olie, og ristede krydderierne med, inden jeg tilsatte de forskellige tomater. Kartoflen skar jeg i små tern og lod koge med i tomatsaucen i en times tid, så saucen blev dejlig jævnet og blød.

WP_002255

Peberfrugter og squash blev skåret i chunky strimler og fik 30 mins kogetid i saucen. Bønnerne var allerede møre, så de fik bare lige en hurtig varmetur inden jeg tændte ovnen på 200 grader.

WP_002260

Da ovnen er varm, knækkede jeg hvert æg ud i en kop og hældte ægget ned i den varme sauce. Ved hjælp af en ske i saucen kan man skabe lidt plads til ægget. Da alle æg var på plads, kom der låg på panden og panden blev sat i ovnen i 5-10 min indtil det hvide af æggene var stivnet, mens blommen stadig er flydende.

Vær opmærksom på at selvom du tager retten ud af ovnen, og måske lige venter på at få dine gæster til bords, så fortsætte tilberedningen af æggene pga. den varme sauce, så hvis du venter for længe med at få retten på bordet, så er æggene hårdkogte. Sørg derfor at time retten godt!

WP_002269

Drys med hakket koriander eller persille inden servering!

Jeg serverede til mine huevos ranchros, majskolber vendt i kryddersmør, guacamole og simple quesedillas med ost.

WP_002261

Quesedillas med ost blev lavet på en tung bagesten som jeg varmede godt op i ovnen (den var jo tændt alligevel) og da den var tilstrækkeligt varm tog jeg den ud på bordet og varmede hvedetortilla med smeltet emmentaler- og cheddarost mellem, på den. Man kan også bruge en stegepande til at lave quesedillas, men jeg ejer ikke en stegepande der er stor nok til de store købe tortillaer, så derfor kom jeg på ideen med bagestenen.

WP_002265

Desserten bestod af muffins med rabarber og muscavadosukker lavet efter denne opskrift.

WP_002258

De tømmermandsramte gav udtryk for at det lige var det de havde haft brug for, og de gjorde en ihærdig indsats for at spise op, selvom det ikke lykkedes.

Festivalgængerne blev sendt af sted i højt humør og med fornyet styrke til at klare endnu en dag på græsmarken.

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.