Som barn elskede jeg koteletter i fad, og det gør jeg faktisk stadig.
Her er en dejlig vinterversion med kvalitets øko nakkekoteletter købt på Topkærgaard lidt udenfor Aarhus. (Indlægget er IKKE sponsoreret).
Portionen her rækker nemt til 4-6 personer, eller til et par dage, hvis man kun er to som vi er i hustanden.
Jeg brugte:
8 svine nakkekoteletter
1/2 hokadiogræskar MED skræl i tern (dog uden kerner)
1 knoldselleri i tern
1-2 løg i tern
1 stor pastinak (persillerod kan også bruges)
1 hvidløg finhakket
3-4 gulerødder i tern
1/2 liter fløde (det var et tilfælde at det blev laktosefrit, da det var rester fra et andet projekt)
Lidt smør og olie til at stege koteletterne i
Smagsgiverene var:
2 spsk tomatpure
1 tsk grov sennep
1 tsk dijon sennep
2 tsk røget paprika (brug almindelig paprika, hvis det er det du har)
Urtesalt og peber
Steg koteletterne af på en pande og placer dem i det ovnfastefad du vil lave retten i. Husk at drysse med salt og peber.
Vend rodfrugterne og løgene rundt på panden du stegte koteletterne på for at få al smagen med fra stegningen af kødet. Fordel derefter grøntsagerne ud over koteletterne.
Saucen laves ved at fløden hældes ud på den samme pande du har steget de andre ingredienser på, tilsæt sennep, pure og paprika og rør rundt og varm lidt op. Smag også til med salt og peber her. Saucen hældes derefter ud over koteletter og grøntsager.
Bages i ovnen ca 1 time ved 180-200 grader varmluft.
Serveres med ris, salat eller groft brød til.