Anbefaling: Skarø og Is fra Skarø

Sidste sensommer var jeg så heldig at have mulighed for at komme et smut til Skarø, der ligger i det Sydfynske Øhav og jeg vil hermed gerne slå et slag for at du skal tage en tur forbi Skarø denne sommer.

Min elskede Tomse og SignesMad var mine rejsekammerater

Man sejler til Skarø med en lille bilfærge fra Svendbog og som det kan ses var vi ret spændte på turen. Hvis man hører til sejlsportsfolket, så kan man også sejle i egen båd til Skarø, har jeg hørt fra pålidelig kilde.

Skarø er en lille ø på 1,97 km2 og der er ca 30 indbyggere ifølge Google.

Skarø er vildt hyggelig, og man kan nemt tage en dagstur derover evt. på cykel som man kan få med færgen fra Svendborg.

Det særlige ved Sakrø syntes jeg, er at Is fra Skarø ligger på øen, som Britta og Martin har skabt fra bunden. Is fra Skarø er dansk produceret økologisk is af det bedste danske fløde fra Naturmælk og birkesaft. Intet kunstigt fikumdik, kun rene råvarer fra naturen.

Vi var på Skarø netop for at besøge Martin og Britta, der er de dejligste mennesker, og til den medbragte æblecrumble var der naturligvis al den is vi kunne fortære. MUMS!  Det var som at komme i himlen!

Vi gik tur på øen og Martin fortalte historier om hvordan han havde købt gården på Skarø før fruen var blevet informeret herom. UPS! 😀 Heldigvis kom der noget rigtig godt ud af det køb, og de to er blandt andet ansvarlige for at elværket har måttet mangedoble elforsyningen til den lill ø.

Vi blev vist rundt på øen, isfabrikken og den tilhørende cafe.

Til cafeen er der en hyggelig gårdhave, hvor der om sommeren vist skulle kunne blive ret trangt af ishungrende turister.

Der er flere overnatningsmuligheder på Skarø, men vi var indlogeret i Brittas og Martins Air B’n’B hus, det røde hus i baggrunden. Hvis du skynder dig, så er du smart og booker din overnatning til sommer.

Her æble/citron is og en himmelsk halvmåne mangois!

Selvom sensommenren var grå da vi var på Skarø, så var det stadig dejlig isvejr. Det gør ikke noget at solen er kold, når isen er fremstillet med smag og kærlighed der varmer hele vejen ned.

Billede venligst udlånt af Klidmoster

Eneste minus ved turen er at jeg er blevet ødelagt med hensyn til is, jeg gider ikke at spise anden is end Is fra Skarø. Heldigvis kan man købe isen pr postordre, ved blandt andet Gaardmester der forhandler mange dejlige økologiske produkter. Hvis man bor i Aarhus, så kan man faktisk selv hente hos Gaardmester og der har vi allerede været forbi for at købe en kasse eller to Skarø Is.

Indlægget er ikke sponsoreret, men blot et udtryk for min udelte begejstring for øen og isen! <3

Dette indlæg blev udgivet i Anbefalinger og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Anbefaling: Skarø og Is fra Skarø

  1. Henriette skriver:

    Vi besøgte Skarø tilbage i sommeren ’17 og havde en fantastisk sommer-uge der. Det kan varmt anbefales. Jeg må ud at se om jeg kan finde “is fra Skarø”, tak for inspirationen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.