Det der er under jordnøddesaucen- Nasi Goreng

Som lovet kommer der her en beskrivelse af hvad der er under den nemme jordnøddesauce. Min version af Nasi Goreng, eller sagt på en anden måde, hvad der lige var i køleskabet stegt med ris og æg.

Man tager:

Billede0545

Kalkun i små tern (eller hvad man nu lige har lyst til)
Kogte basmati ris
Fintsnittede grøntsager (jeg brugte hvad jeg havde i køleskabet så det blev til bladselleri, gulerod og frosne ærter)
Hakket hvidløg og ingefær
Forårsløg
2 æg (der er kun 1 på billedet, men jeg endte med at bruge to)

Billede0546

Først svitsede jeg kalkunen i lidt karry, salt og peber (der skulle ikke så mange krydderier til da det ville tage for meget smag fra jordnøddesaucen, men for at kalkunen ikke blev for fersk brugte jeg ca 1 tsk karry)

Da kalkunen lige knapt var klar (den må endelig ikke få for meget) tilsatte jeg grøntsagerne (på nær ærterne) og vendte det hele hurtigt rundt.

Billede0547

Det hele blev skubbet lidt til side i panden så risene kan tilsættes og svitse lidt. Og derefter blandes det sammen.

Billede0548

Æggene bliver knækket ud i risretten og røres rundt, her skal man være lidt hurtig så der ikke går for meget æggekage i den. Det er meningen at æggene skal dække lidt af alt i retten og må ikke få for meget (men heller ikke for lidt), det skal fungere som en slags “sauce” der binder retten  sammen, uden at være en egentlig sauce. Sluk for blusset når man kommer æggene i.

Billede0549

Ærterne tilsættes, og retten er færdig, og kan serveres med den nemme jordnøddesauce.

Billede0551

Drys med flere hakkede forårsløg.

Næste gang jeg laver Nasi Goreng vil jeg tilsætte lidt hakket chili for at give retten endnu mere pift. Umm, glæder mig allerede.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.