Falafel

Lige som frikadeller er falafler rigtig gode at have i fryseren, lige til at tage op i en snæver vending. Jeg bruger falaflerne både til aftensmad, i fladbrød med salat og tzatziki, men også i stedet for frikadeller. På det seneste har jeg yndet at tage dem med i madpakke, med en omgang råkostsalat lavet på min vidundermaskine. En frokost der har skabt lange blikke over frokostbordet mere end 1 gang på mit arbejde.

Det starter med kikærter. Jeg bruger de tørrede som jeg bløder ud i min. 12 timer. Jeg plejer at udbløde en ordenlig omgang, så så fryse dem ukogte. Når man laver falafler skal man nemlig bruge ukogte kikærter, men til humus (som jeg også laver af og til- opskrift vil følge) bruger man kogte kikærter.

Kikærterne fryses altså i udblødt, men i ukogt tilstand, gerne i 250g eller 500g portioner. Så kan man altid koge ærterne de 45 min der skal til, hvis de er til salat eller humus.

Jeg knalder bare ærterne i dobbelt så meget vand,  og så i køleskabet til næste dag.

Billede0487

Det er jo nemt!

Billede0494

Til  500g udblødte kikærter bruger jeg:

6 fed hvidløg, eller to 1-feds hvidløg
2 tsk. spidskommen
2 tsk. stødt koriander
1 tsk peber
2 tsk salt
4 spsk tahin
2 æg
1 dl vand
1 dusk persille (gerne 2)
et par spsk mel til slut

Billede0495

Det hele kommer jeg i en skål, på nær melet som man tilsætter til sidst for at jævne,  det hele får en omgang med min stavblender. Det skal ligne en slags havergrød når man er færdig. Jævn med melet.

Jeg steger falaflerne på panden i lidt olie  som om det var frikadeller,  jeg “sætter” dem af på panden med en ske der står i en kop varmt vand, hvilket gør det meget nemmere at få dem til at slippe skeen.

Billede0496

Falaflerne steges brune på hver side, her er det en god ide at stege ved middel varme da falaflerne er ret svære at vende hvis ikke de er blevet lidt faste inden i.

Man behøver dog ikke at stege dem helt færdige på panden, også dem kommer jeg på en bageplade og giver 10 min i ovenen, så alle er færdige på samme tid, lige som jeg gør med frikadunserne.

Billede0497

Falafler er nemme at lave, det eneste der skal planlægges er udblødningen af kikærterne, men det er der jo også råd for! Bare kom igang!

Kram fra Anne

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Falafel

  1. Pingback: Humus med karry | Frøken Annes Køkken

  2. Pingback: Humus med karry | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.