Sommerhilsen

Just for the record, så er jeg stadig i live! Jeg har knoklet røven ud af bukserne på arbejde hele sommeren (det er vores højsæson) og knoklet med det der skrumpeprojekt! Ikke alene kigger jeg på hvad jeg spiser og har en personlig træner, men jeg er også i gang med at rydde op på øverste etage, da det er der roden til mit problem med overvægt stammer fra!

Det betyder altså at der ikke er ret meget tid og energi tilbage til at få skrevet på bloggen, men jeg får da noget at spise, dagligt, men ikke altid det mest spændende (kogt broccoli og stegt kylingebryst), så derfor har motivationen til at skrive om maden jeg spiser heller ikke så stor.

MEN når jeg så rent faktisk gør noget ud af det, så kan det da sagtens blive meget lækkert, se lige her:

WP_000143

Det er bare noget jeg har bikset sammen, men det ser da meget lækkert ud, ikke?

Det jeg gjorde var:

Kyllingelår blev marineret i et par spsk soya og sesamolie i 1 time. Dernæst vendt i lyse sesamfrø og nigellafrø.

Jeg elsker smagen af nigellafrø, der også kaldes jomfru i det grønne. De har en dejligt pebret smag. Jeg kender andre der hader dem, og kalder dem for muselorte! Smag og behag kan jo bare ikke diskuteres, vel Mutti? 😉

Kyllingelår blev bagt i ovnen i ca 30 min, i hvert fald indtil de er færdige. Jeg ved godt at kylling med skind på ikke er slankemad, men jeg går død hvis ikke jeg må variere lidt en gang i mellem, og hvis man holder sig til det lovlige det meste af tiden, så er det okay med små svinkeærinder nogle gange, mener jeg.

Salaten består af lidt af hvert.

I bunden er der blandet salat, sådan en bakke man kan købe i alle supermarkeder, nogle kalder dem designer salat.

Friske grønne bønner, letkogte i riiigeligt med salt, og skåret i 2 cm stykker.

Squash skåret i skiver, og dernæst halve, stegt i lidt olie og smagt til med salt og masser af peber.

Et par nye kartofler letkogte sammen med søde sommer gulerødder i passende stykker.

Da gulerødder og kartofler var kogte og afkølede vendte jeg dem i en lille dressing af 1 spsk olie, 1 tsk citronsaft og 1 spsk Ravigotte, eller sød sennep. Jeg kan godt lidt at vende nogle af ingredienserne i en salat i dressing, så selve salatbladene ikke drypper i dressing, men at salaten som en helhed smager nok af dressing.

En anden ting jeg elsker at forskellige teksturer og størrelser i den mad jeg spiser, det er med til at forøge min madoplevelse.

Derfor var der også bønner og linser i salaten, ikke mange, men bare lige et lille drys, for at give tekstur.

Det blev til belugalinser som jeg havde fået af Malou da jeg hjalp hende med at rydde lidt op.

Ellers kan jeg fortælle at jeg har været i gang med at lave beef jerky igen, med stor succes, og at årets romtopf også er startet og lige nu består af jordbær, abrikoser, kirsebær og hindbær. Venter på at årets brombær bliver klar, og kan komme i topfen! 😀

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Sommerhilsen

  1. Pingback: Vaniljesukker og vaniljerom | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.