Pickled Pumpkins

Dette indlæg er en del af The Memphis Roadhouse experience at home indlægget.

V__F110

Pickled Pumpkins er også min egen fortolkning af et fast menupunkt fra Memphis Roadhouse, der kan man få en sidedish som hedder Pickle Pot, der er forskellige råsyltede grøntsager i en krydret eddikelage. Du kan se Kildmoster få en ordenligt omgang Pickle Pot på Memphis Roadhouse her. Jeg har i min fortolkning her kun råsyltet to slags græskar, et hokaido og et buttternut græskar.

V__CF1F

Rent visuelt er der ikke den store forskel på de to græskar i den færdige ret, men tag ikke fejl af det, for der er STOR konsistens forskel på de to typer græskar, selvom de har fået nøjagtig samme behandling. For mig handler madoplevelser ikke kun smag, duft og det visuelle, men også i høj grad konsistens. I min Pickled Pumkins her er hokaido græskaret lidt blødt, mens butternut græskaret er helt sprødt i den syrlig lage. Mums det er godt med så overraskende konsistens i en ret der visuelt ikke ser ud af så meget.

Jeg brugte følgende:

WP_000625

1 hokaido
1 butternut
1 liter økologisk hvid eddike
300 g rørsukker
2 skiver frisk ingefær
2 laurbærblade
1 tsk peberkorn
1 tsk sennepskorn
1 tsk korianderfrø
1/2 tsk spidskommenfrø (ikke de samme som almindelig kommen)
4 grønne kardemomme kapsler
4 nelliker

WP_000626

Græskarene skrælles og kernerne fjernes. Skæres i  ca 1 x 1 cm stykker.

Skold store henkogningsglas og skyl dem med vodka.

Imens koges lagen op af eddike, sukker og krydderier indtil sukkeret er opløst.

WP_000628

Put græskar stykkerne op i henkogningsglassene (ja de er helt rå), og hæld den kogende lage over, krydderierne må gerne komme med ned i glassene. Låget skrues på, og lad det trække en uges tid inden man spiser af dem. Vupti, så har man råsyltet græskar!

Pickled Pumpkins kan serveres som et syrligt indslag til mange af vinterens lidt tunge retter, og jeg har har også planer om at eksperimentere med at putte dem i kålsalater hvor jeg tror det kunne være et hit med noget sprødt og syrligt i.

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.