Fastelavnsboller

Boller op, boller ned, boller i min mave, hvis jeg igen boller får så laver jeg ballade!!!

Nu har jeg i adskillige dage fantaseret om fastelavnsboller og er seriøst ved at få pip af det! Må vist hellere bare få udlevet min fastelavnsbolle fantasi så jeg kan få lidt sjælefred.

Nu bager man jo ikke bare en omgang fastelavnsboller til sig selv, vel? Held i uheld blev jeg i eftermiddags den heldige vinder af æren af at have morgenbrød med i morgen på mit arbejde, da en kollega havde overset det faktisk var hans tjans! Du skylder ægte fynsk brunsviger, Sofus!!!

Mine fastelavnsboller er lavet med dejen fra TV-Kringlen, og med creme fyld i (vi leger at den er hjemmelavet fra bunden, ikke?).

I stedet for at lave kringle stænger, blev dejen skåret i firkanter, der blev samlet i hvert hjørne omkring en god klat creme.

WP_000809

Vupti, så er der lækre fastelavnsboller!

WP_000810

Husk at lukke hjørnerne godt!

Den opmærksomme læser vil bide mærke i at jeg jo ikke har kunnet tage margarine, æg og gær ud af køleskabet 12 timer i forvejen, så det kan få stuetemperatur! Det er helt korrekt, for for 12 timer siden vidste jeg ikke at jeg ville bage nu! Det kom jeg om ved at skære margarine i tern, komme alle de våde ting sammen i skålen, på nær gæren, og så placere skålen og gærpakken på en lun radiator i 1 1/2 time. Så havde det hele en fin temperatur.

WP_000813

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.