Basic tomatsauce

Jeg forudser i den kommende tid at jeg får temmelig travlt, og overskuddet til at lave god mad kan være begrænset. I næste uge skal jeg begynde på et modul i efteruddannelse, så nu bliver det småt med fritid, oven i den personlig træning og alt det andet jeg har gang i.

Derfor bestilte jeg en masse grøntsager i denne uge hos Økoradissen, som blev leveret til døren i torsdags.

Planerne var nemlig at lave en stor portion basis tomatsauce, som skal fryses ned i små portioner der er lige til at tage op og bruge når det skal gå stærkt.

Da jeg hjalp Malou med at rydde op fik jeg en mega stor dåse økologisk koncentreret tomatpure på 800g med hjem.

WP_000402

Dåsen var meget stor, men jeg er ikke bleg for at tage udfordringen med at få den brugt op, så jeg frøs et par små bøtter med lidt pure ned.

Min tomatsauce blev lavet af:

WP_000397

Blegselleri
Løg
Gulerødder
Hvidløg
Revet skal af øko citron
Tomatkoncentrat
Tomat på dåse

Krydderier:
Timian
Oregano
Sød røget paprika
Frysetørret estragon
Et nip chili

WP_000399

Da jeg er en doven hund, hakker jeg hvidløg, løg, blegselleri og gulerødder i min minihakker, og grøntsagspulpen svitser jeg i lidt olie sammen med krydderierne. Lige inden grønsagerne bider i bunden af gryden hælder jeg en sjat vin eller vineddike over.

Tomatkoncentratet blev tilsat sammen med en dåse almindelige flåede tomater og ca. 1 liter vand. Har man ikke så stor en dåse koncentrat, så bruger man naturligvis bare et par dåser flåede tomater mere, men undlader at tilsætte så meget vand som jeg gjorde her.

WP_000403

Tomatsaucen simrer i cirka en time, mens der breder sig en duft af lækker tomatsauce, som har en meget lækker og intens smag pga. koncentratet og et bid af chili.

Planen er nu at når saucen er kølet helt ned vil jeg putte det i fryseposer af henholdsvis 200g og  100g, og komme dem i fryseren for at kunne bruge dem i en snæver vending til blandt andet:

Frøken Annes score kødboller i snydesacue

Farseret squash

Lasagne (her vil jeg nok tilsætte lidt god fond til min basic tomatsauce, så pastaen kan suge nok væske)

Chili con carne ( har allerede udblødt nogle bønner der også er pakket i passende mængder i fryseren der bare mangler at blive kogt)

Kødsauce til pasta ( her vil jeg svitse lidt god hakket oksekød og måske lidt bacon på en pande og tilsætte min basic tomatsauce)

Har du andre gode ideer som jeg kan bruge denne dejlige tomatsauce til?

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Basic tomatsauce

  1. Pingback: Farseret squash | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.