Rabarbermarmelade med lakrids

For et stykke tid siden hjalp jeg Malou med at rydde op i hendes køkken, og i den omgang fald der lidt godter af til mig, som Malou ikke mente hun ville få brug for. Blandt andet fik jeg et par glas lakridssirup fra Johan Bülow, en sød og en salt variant.

I Muttis have er der masser af rabarber lige nu, så jeg fik den ide, hjulpet lidt af google, at lave rabarbermarmelade med lakrids.

Efter at have smagt på begge lakridssirupper valgte jeg den søde til min marmelade.

WP_000390

Jeg brugte:

2 kg rabarber (der lige havde været en tur i fryseren, fordi jeg ikke havde tid til at lave marmeladen lige da jeg kom hjem med dem)
350g rørsukker
250g brun farin (muscavado sukker kan også bruges)
4 spsk. sød lakridssirup
1 brev gul Melatin

Jeg følger altid sådan cirka anvisningerne på Melatin-pakken, der er forskellige instrukser alt efter hvilken farve brev man har fået fat i. Nogle gange skal Melatinen tilsættes inden sukkeret, og andre gange skal det røres op i sukkeret.

Marmeladen koges sammen, og lakridssiruppen tilsættes.

WP_000392

Se hvor smukt det er!

Henkogningsglassene skylles i kogende vand, og enten skyller man dem i lidt atamon, eller en sjat vodka eller anden spiritus for at slå de sidste baktusser ihjel.

WP_000395

Marmeladen smager i gennem af lakrids, og det ville jeg også have den gjorde, mens rabarberne har en tilpas syrlig smag i baggrunden til at bære lakridsen frem. Denne marmelade kan sagtens spise på en god ostemad.

Jeg fik 9 glas marmelade i forskellige størrelser ud af denne portion.

 

Dette indlæg blev udgivet i Andre hyggerier, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Rabarbermarmelade med lakrids

  1. Pingback: Spis lokalt- Madbloggerudfordringen 6 | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.