Pulled pork igen, version 3

Pulled pork igen, igen! Ja, men det er bare så godt, og så nemt at lave, og så smager det utroligt godt!

Det er ikke fordi fremgangsmåden har ændret sig så meget siden version 1 og version 2.

Jeg fundet frem til at “min” måde at tilberede er i stegeso, det er nemt og bekvemt, og så kan man lige give stegen lidt under grillen i ovnen, hvis ikke man syntes kødet er blevet branket nok.

Denne gang lavede jeg marinaden med:

Cola
Basamico eddike
Farin
Sennep
Chiliflager
Lakridsrodspulver
Tørrede ramsløg
Røget paprika
Almindeligt paprika
1 lille løg
Salt og peber

WP_000769

 

Det hele fik en tur med stavblenderen, wroom, wroom!

Og så fik den bette steg lov til at sove i marinaden et par dage.

WP_000771

I bunden af stegesoen har jeg et løg skåret i kvarte og et par gulerødder, så stegen ikke bager fast til stegesoen. Stegesoen har inden da stået i vasken med vand i både over og underdelen for at trække fugt, så leret ikke trækker unødigt meget saft ud af stegen.

WP_000792

Denne lille steg på 900g stod i ovnen på almindelig varme i 10 timer ved 100 grader.  Til sidst fik den lidt grill på begge sider uden låg.

WP_000797

Saften hældes fra, og fedtet skummes af, og en lille sauce jævnes. Så trækkes svinet bare fra hinanden, og kan sagtens forberedes i god tid, og bare lunes lidt op. Jeg har med fordel dryppet lidt af saften over den pulled pork inden den serveres, så trævlerne er dejlig jucy! 😀

???????????????????????

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , . Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Pulled pork igen, version 3

  1. Dorte skriver:

    Hej, jeg synes det ser skønt ud, men er i tvivl om hvor meget stegen “skrumper”. Hvor stor en steg beregner du til 4 voksne? mvh Dorte

    • Hej Dorte

      Det kommer meget an på hvor fed det stykke kød du har købt er.

      Den seneste jeg lavede vejede 900g i rå tilstand. Jeg lavede den til en frokost for 3 stortspisende mennesker, og der var lige nøjagtigt det der skulle være. Alle blev behørigt mætte, men der var ikke rester til overs.

      Mit bud er et sted mellem 250-350 g råt kød per person skal du regne med. Men du skal overveje hvordan pulled pork skal indgå i måltidet, er der fortret før, og meget tilbehør til hovedretten så kan folk ikke spise så meget. Er det til frokost som jeg gjorde, så var 300g kun lige nok per person.

      Håber du giver dig i kast med pulled pork, for det er rigtig godt.

      Mange hilsner
      Anne

  2. Pingback: Pulled Lamb | Frøken Annes Køkken

  3. Grit skriver:

    Hej Anne, jeg skal have 10 gæster på lørdag til frokost og jeg tænkte at prøve at lave pulled pork, men hvad spiser man til? Har du nogen gode forslag?
    Mvh
    Grit

    • Hej Grit

      I USA spiser man Pulled Pork i burgerboller med coleslaw i. Jeg servere det med forskellige salater og tilbehør som du ville til enhver anden steg.
      Held og lykke med middagsgæsterne.

      Mange hilsner
      Anne

  4. Pingback: Pulled Lamb | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *