Restetærter i Stop Spild af Mad ånden

Efter samme kalas i weekenden er der en hel del rester, af forskellig slags. Det der kan fryses er blevet puttet i små poser og bøtter og gemt til andre tider.

Jeg havde dog en hel del revne gulerødder og rødbeder til overs, og efter at have spist råkost i flere dage nu, kan jeg bare ikke klemme mere råkost ned.

Tænke, tænke, tænke, hvad gør man så. Det ville jo være et totalt spild af god mad at smide det ud, så i bedste Stop Spild af Mad stil udtænkte jeg et par tærter af rester, og et par ny erhvervelser i køkkenet.

I weekenden havde jeg også været til MAD messe i Ridehuset, hvor jeg bla. købte noget røget vildsvinekølle fra Rævhede Naturprodukter.

WP_000365

Et par tærtebunde blev knaldet sammen (fra en pose, men sig det ikke til nogen) og ingredienserne så nogenlunde sådan ud:

WP_000364

Ca. halvdelen af køllen blev skåret i små tern og ristet lidt på en pande. Rødbede og gulerod blev blandet og tilsat lidt hakket purløg (ikke på billedet) og knaldet i bundene. En æggemasse blev pisket sammen med lidt mælk og salt og peber, og hældt over.

WP_000369

Inden tærterne kom i ovnen kom jeg lidt røget ost over, fra denne dejlige ost som jeg også købte på MAD messen i Ridehuset. Det er en Gou-Dan fra Naturmælk, som er blevet røget over halm. Jeg har aldrig smagt den før, men den gode Klidmoster har talt så godt om den, så nu skulle den prøves. Har ladet mig fortælle at den til daglig også kan købes i Salling Super.

WP_000366

Nu har jeg to gode tærter der ryger direkte i fryseren, og de skal nok gøre lykke en sen og kold efterårsaften, hvor energien ikke rækker så langt.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Restetærter i Stop Spild af Mad ånden

  1. Herlige Restetærter! 🙂

    Vi har straks del linket i http://www.facebook.com/Madspild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.