Dampede ruller af savoykål med oksekød

Her er en rigtig resteret og Stop Spild af Mad ret. Efter den søde juletid skal der lidt mere grønt på spisebordet og nogle gange skal der også ryddes op i køleskabet.

Denne ret opstod af netop et behov for at få ryddet ud i køleskabet, hvor der var en rest oksekød der var blevet kogt suppe på, et savoykål, hvor alle de grønne blade var pillet af og brugt i en salat.

Jeg brugte:

Det inderste af et savoykål, ca 15 hele blade
200 g oksekød
1 løg
2 fedhvidløg
2 gulerødder
2 håndfulde frosne grønne bønner
Et kvart knoldselleri
Soya
Fishsauce

Savoykål bladene kogte jeg i en gryde, et par stykker ad gangen, i ca 5 min. Derefter blev de lagt i en si for at vandet kunne dryppe god af.

I en pande ristede jeg kød med løg, hvidløg og chili. Hvis ikke du har en rest suppekød som mig så kan hakket oksekød, eller anden kød også bruges.

Selleri, gulerødder og bønner fik også et opkog og kom i et fad, der skulle danne bunden for kålrullerne. Kom et lille skvæt fond eller hvidvin i bunden af fadet, mellem en halv og en hel dl.

Kødet blev fyldt i kålbladene, følg bladet naturlige krumning. Fold siderne sammen ligesom når man ruller forårsruller.

Placer rullerne i fadet tæt, og dæk med sølvpapir. Bag i ovnen i 25 min ved 200 grader.

Vupti, dampede ruller af savoykål med oksekød på en bund af vintergrønt.

Denne slags ruller gør sig glimrende som et alternativ til almindelige forårsruller og fyldt kan varieres i det uendelige.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.