Citron-birkeskage og den dejligste scrub fra Vølve

Kender I det når man har noget sæbe, eller i mit tilfælde en dejlig økologisk scrub som dufter så dejligt at den får mundvandet til at løbe?

Gennem mange år har jeg brugt Vølves produkter og er især glad for hendes scrubs og giver dem gladeligt i gaver til mine nære og kære! <3

For et stykke tid siden skete der det, at Thea, som er den dejlige kreative kvinde bag Vølve, kom til at blande et par forkerte dufte sammen og stod pudselig med en scrub der duftede af både vanilje og citron. Jeg var hurtig og fik købt mig en af de herlige special edition scrubs og det har jeg ikke fortrudt. Jeg ELSKER kombinationen af citron og vanilje og jeg lyver ikke når jeg siger at mit ( og min mands 😉 ) mundvand løber når jeg bruger den.

Billedet er gengivet med tilladelse fra Vølve.

Derfor kommer min opfordring til Vølve, lav den med citron og vanilje igen, jeg lover dig det bliver en sællert! Og dig som læser med, kig forbi Vølves webshop her eller den fysiske butik i KBH og giv søde Thea et kram. :-*

Nu til kageopskriften, jeg har flere gange bagt Camilla Plums citron-birkeskage og må sige at jeg er fuldstændig vild med den. Den her kage kommer jeg altid til at tænke på når jeg bruger Vølves citron vanilje scrub, også selvom der faktisk slet ikke er vanilje i kagen.

Jeg bager den i en stor 26 cm i diameter springform fra Le Creuset (elsker bare den form) og derfor er min version her Camillas opskrift ca. 1 x 1,5

Jeg bruger:

5 økologiske citroner alt efter størrelse
8 æg
500g sukker til kagen
250g sukker til sirup
375 g smør
1,5 dl blå birkdes
1,5 dl mælk
500 g mel
2 spsk bagepulver

Start med at rive skallen af alle citronerne. Press saften ud af dem derefter. Saften af 2 af citronerne skal bruges i kagen, saften af de øvrige 3 skal koges til sirup.

Smelt smøret i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk sukker til kagen og æggene luftige, gerne med håndmixer eller køkkenmaskine. Kom saften af de to citroner og al citronskallen og birkes i æggeblandingen. Vendt forsigtigt rundt. Dernæst tilsættes mælk og smør og til sidst vendes mel og bagepulver i.

Smør for en sikkerhedsskyld din springform og kom dejen i.

Bag kagen ved svag varme 170 grader i ca 50-60 minutter. Prøv dig frem, stik en kødnål i kagen efter 50 min, hvis det ikke hænger i, så er den færdig. Hænger der dej fast så giv den lidt længere tid i ovenen.

Kog en sirup af saften fra de sidste citroner og 250g sukker, lad den køle lidt af og hæld den over kagen når den kommer ud af ovnen.

Denne kage kan holde sig i mange dage og kan med fordel bages en dag eller 2 før den skal spises.

Det der med associationer til mad er en sjov ting, er der dufte i din hverdag der tricker dine associationer til mad?

 

Indlægget er på ingen måde sponsoreret, men er blot et udtryk for min glæde ved de produkter jeg har nævnt.

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.