Nektarinkage med ingefær, appelsin og lime

Sensommeren er fyldt med dejlige frugter og bær. Min søde nabo Freja havde fået foræret en hel kasse nektariner der var dejlige og modne, og jeg var så heldig at få halvdelen af kassen i bedste Stop Spild af Mad stil, da det ikke er menneskeligt muligt at spise SÅ mange nektariner på en gang.

Igen måtte mine stakkels kolleger holde for, og blive udsat for denne nektarinkage der er et mash-up af to kager jeg fandt på nettet, denne Nektarinkage fra La Cucina Nada, og så Jamie Olivers Peach Cobbler. Tror hverken Nada eller Jamie er utilfredse med hinandens selskab her på min blog, det håber jeg i hvert fald ikke. 😉

WP_002544

Jeg havde lyst til en kage med et kick af ingefær, derfor valgte jeg Jamies måde at marinerer nektarinerne (han bruger ferskner), og Nadas kagedej og fif med at dryppe safter over den halvbagte kage.

Nada bruger hibiscuslage, og rent faktisk har jeg tørret hibiscus i huset, indkøbt i foråret i Wien, hvor kandiseret hibiscus var det helt store, men jeg havde som sagt lyst til til et kick af ingefær.

10435875_10152276346878821_1806991427275265585_n

 Naschmarkt i Wien der er et kæmpe fødevaremarked med ALT hvad hjertet kan begære!

Jeg brugte dobbelt portion af Nadas kagedej og 10 store modne nektariner da jeg jo skulle lave kage til 20-25 personer.

Marinade til nektarinerne:

10 store modne nektariner, skåret i både

Vaniljekorn fra 1 vaniljestang

Fintrevet skal og saft af 1 økologisk limefrugt

Fintrevet skal og saft af 1 økologisk appelsin

40 g muscavado sukker (eller farin)

Ca. 2-3 cm fintrevet frisk ingefær

Vendes rundt i en skål og trækker mens dejen laves.

Dejen:

300 g blødt smør

400 g rørsukker

6 æg

400 g mel

Vaniljekorn fra 1 vaniljestang

2 tsk bagepulver

2 spsk mælk eller appelsinjuice

Smør og sukker røres luftigt, mel, vaniliekorn og bagepulver røres i, og knæk æggene i et ad gangen til en luftig masse.

Smør en stor bradepande (30x 30 cm) med smør og fordel dejen ud i fadet.

Fisk nu nektarinbådene op og skub dem ned i dejen, i mønster hvis du er til den slags. Safterne der er tilbage i skålen skal du gemme, og hælde over den halvt bagte kage.

Bages først ved 175 grader i 40 min, og så hældes saften fra nektarinmarinaden over i et jævnt lag.

Bages yderlige 30-40 min ved 175 grader, tjek med en strikkepind om dejen hænger ved.

Hvis du kun bager en halv portion, så vil jeg anebefale at følge Nadas bageinstruktioner.

WP_002550

Jeg serverede min nektarinkage med 18% creme fraiche, og kagen faldt i god smag hos kollegerne, og blev ligefrem udråbt til den ultimative sommerkage! En sød og frugtig kage med et kick af lime og ingefær, tilsat blød og fed creme fraiche! Mums!

WP_002548

Meeen, de er også nemme at gøre tilfredse, man skal være heldig hvis man får fadet med hjem igen, og det ikke også er blevet fortærret! 😀

Gad vide om denne opskrift kan bruges til blommer, abrikoser, og naturligvis fersker, eller måske sommer rabarber der er blevet lidt store i det!?!? Det er jeg overbevist om den kan, og vil snarrest afprøve! Det ville jo være en skam hvis al den gode frugt gik til spilde!

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Nektarinkage med ingefær, appelsin og lime

 1. La Cucina Nada skriver:

  Åh nej, jeg har såmænd ikke spor imod hverken Jamie´s eller dit selskab, søde Anne. Og godt miks du har tænkt dér; de dybe smage af muscovado og appelsin, og de friske af ingefær og lime. Forestiller mig at det spiller rigtig godt sammen.
  Faktisk har du jo også rundet Brunsvigeren i dette mash-up. Mums.

  Næste gang, så sørg lige for det bliver IRL jeg møder ham drengerøven, ikk´? 😉

  Kh La Cucina NADA

  • Anne skriver:

   Søde Nada

   Det blev en SÅ god kage! Helt sikkert noget man kan eksperimenterer mere med! Kagen blev ædt rub og stub og har fået mange gode kommentarer med på vejen!

   Jeg skal gøre mit bedste med hensyn til Jamie Oliver! 😉

   Kram fra Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.