For at holde styr på hverdagen i vores lille familie, så har vi introduceret konceptet madplaner. Det går det nemmere at handle ind og aftale hvem der laver maden på de pågældende dage. Som rettesnor forsøger vi os med 1 vegetarisk dag, 1 rugbrødsdag og helst en fiskedag, men det går ikke helt så godt.
For noget tid siden skulle vi finde ud af hvad vegetardagen skulle bestå af og min søde Tomse har medbragt Hugh Farnley-Whittingstalls dejlige kogebog “Grøn hverdagsmad” ind i vores ægteskab og helt vilkårligt slog Tomse op på pakora.
Dog var vi også forbi min gode veninde Klidmosters version af pakora, for hun bager dem nemlig i ovnen.
Vi brugte:
Et lille blomkål
1 rødløg
2 små gulerødder, revet
1/2 rød peberfrugt
Friske grønne ærter (frosne kan også bruges)
Grøntsagerne skæres i mindre stykker og ærterne bælges, hvis du bruger friske. Tænk på at skære grøntsagerne i stykker så de skal have nogenlunde samme tilberedningstid.
Krydderierne fik en tur i morteren og var:
Indisk Karry
Gule sennepsfrø
Kommensfrø
Spidskommen
Krydderiblandingen kom i et par dl kikærtemel sammen med salt, peber og chiliflager.
Start med at røre 1 dl vand i dejen og tilsæt op til 1 dl mere, men hold igen med vandet, da dejen skal være tyk og klistret.
Bland dej og grøntsager sammen. Hvis du er til det, så tilsæt også hakket frisk koriander, det er jeg IKKE, og jeg havde ikke andet frisk grønt drys.
Jeg har de her lækre slip-let plader fra Le Creuset (jeg er ikke sponsoreret) som jeg smurte med lidt kokosolie, for en sikkerhedsskyld.
Har du ikke sådan nogen bageplader, så brug evt. en silikonebagemåtte, evt. også smurt med kokosolie ellers bare bagepapir.
Jeg klattede dejen med gøntsagerne ud i passende størrelser, stor frikadellestørrelse, på de smurte plader.
Pakoraerne fik først 10 min ved 225 grader, så vendte jeg dem om og derefter fik de yderligt 10-15 min.
Så var der serveret, vi fik en grøntkålssalat til (det var lige det køleskabet bød på) og en super nem raita som blot er skyr rørt op med mango chutney, tilsæt evt. karry, hvis du lyster.
Beklager billedet er lidt uskarpt, jeg var sulten! 😀
Vi frøs et par af pakoraerne, og de smagte også godt opvarmede igen.