Big Papa in tha house! Romtopf anno 2015

Igen i år står den på romptof i Frøken Annes Køkken, og produktionen udvides år for år, som kendskabet til de herlige dråber spredes. Folket kan ikke få nok!

Tillad mig derfor at introducere Big Papa, der er en stor flaske på ca 2 liter. Tak til min mors veninde Janice for at fiske den fra til mig i den genbrugsbutik hun arbejder i.

WP_005128

Big Momma, er det store glas på over 4 liter som jeg laver selv romtopfen i, og nu har Big Momma fået selskab af Big Papa.

WP_005130

Hvorfor denne familieforøgelse? Jo, Big Momma er ikke stor nok til at kunne indeholde hele sommeren og sensommerens bær og produktion af romtopf.

Derfor sier jeg nu romtopfen undervejs, når der skal gøres plads til nye bær og kommer saften over i Big Papa, for at kunne blande romtopfsaften med de senere måneders produktioner.

Første batch romtopf er af jordbær og udstenede moreller, der nu er siet og hældt over i Big Papa og venter på at blive blandet sammen med næste batch.

WP_005135

Jeg sier for øvrigt romtopfen i en sigte hvor jeg har et kaffefilter fra en industri kaffemaskine i, et rent klæde kan også bruges. Det giver en dejlig klar romtopf når den er filteret gennem kaffefilter. Bærerne gemmer jeg i fryseren indtil jeg er klar til at bruge dem til kage eller min berømte romtopfmarmelade.

WP_005118

Næste batch er af brombær og hindbær. Husk at røre frugt og sukker sammen i en skål, og lad det stå indtil sukkeret er HELT smeltet, før det hældes over i din Big Momma og øses over med rom.

WP_005136

Men familieforøgelsen betyder naturligvis også at der skal endnu mere rom til, så jeg slæber rom til huse når jeg kan komme til det, for at holde Big Momma og Big Papa med tilstrækkelig rom.

Ønsker du selv glas og flasker i denne størrelse, så kan jeg anbefale en tysk side, hvor man kan købe både Big Momma og Big Papa. Jeg har handlet der flere gange, og der er super hurtig levering og service.

 

Dette indlæg blev udgivet i Andre hyggerier, Opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.