Hverdagsbillede- frisk grønkålssalat med grapefrugt

Nu er det her ikke nogen ønskekoncert, forstået på den måde at jeg egentlig ikke tager imod ønsker. Jeg skriver om det der passer mig, men flere af mine læsere har kommenteret på det store udbud af kager og andre tosserier her på bloggen. Det er helt korrekt at jeg ikke har tabt mig 10 kg ved kun at spise hvad bloggen viser! 😉

Jeg får også noget andet at spise, tro mig!

Så her får i et billede på hvordan et hverdagsaftensmåltid kunne se ud, og sørme om det ikke også fungerer fint som frokost. Det er nemlig den måde jeg laver mad på. Ofte får jeg det jeg fik aftenen før, til frokost også! Og det var jo sådan denne blog startede. Mine kolleger kiggede på min madpakke over frokostbordet og spurgte om de ikke kunne få opskrifter. Problemet er bare at jeg til hverdag aldrig bruger opskrifter, og derfor er der nok også lidt langt mellem hverdagsmaden. Kager og desserter er jo meget mere opskrifts venlige, end jeg-griber-lige-hvad-jeg-har-i-køleskabet og bikser noget aftensmad sammen.

Vil dog forsøge at lade mere hverdagsmad finde vej herind! 😀

På vej hjem fra arbejde, gik jeg forbi et supermarked og så at de havde frisk grønkål, og derfra byggede jeg denne aftens salat. Jeg elsker grønkål og heldigvis er det også meget sundt, hvis man undgår for meget fløde og fedtstof sammen med.

Et sidespring om grønlangkål

Af grønkål laver man jo grønlangkål. Jeg er vokset op på grønlangkål og når jeg er hjemme hos min mor, og hun spørger mig hvad jeg kunne tænke mig at spise, så er svaret tit grønlangkål med kålpølser til. Jeg har prøvet at lave grønlangkål selv, og gjort præcis om min mor laver det, men det er bare bedst når hun laver det! Det hører sig ligesom til det at være hjemme hos Mutti. Det der med hvordan man laver grønlangkål er jo i sig selv en nationalstridighed af proportioner! Jeg tror nok vi er kommet frem til at det min mor laver er tilnærmelsesvis fynsk grønlangkål, jævnet i en tyk hvid sovs, efter min mormor der stammer fra Fyn. Min farmor stod for den sønderjyske version, hvor man jævner med kogte kartofler,  det kan gå an i mangel af bedre. Den sidste slags jeg kender, er fra Vendsyssel, hvor man tørsteger kålen på panden er jo helt forrykte og for det burde spærres inde!

Nu kan alt jo ikke være sulemad, så tilbage til grønkålssalaten der i sin enkelhed består af:

WP_000312

4-5 blade frisk grønkål
3 friske gulerødder med top (de smager altså bare bedst)
1 grapefrugt
1 håndfuld blåbær
lidt valnødder og cashewnødder

Grønkålen blev vasket godt og ribbet fra stænglen. Dernæst skåret i helt fine strimler og placeret i en sigte. En kedel vand koges og hældes over kålen for en let blanchering. Kålen er for meget grov at spise hel frisk, men denne blanchering efterlader stadig knas og fornemmelse af frisk kål. Gulerødderne blev skåret i 1/2 cm skiver på den lange led, og dernæst halveret, og så fik det et let opkog i saltet vand. Grapefrugten blev skåret i filetter, og nødderne hakket groft.

Dressing:

Saften der løber fra grapefrugten når man skærer den i filetter
Lidt olie
1 tsk. sød sennep

Grønkål og gulerødder vendes med dressingen og anrettes. Grapefrugt, blåbær og nødder fordeles ud over salaten.

Normalt putter jeg ikke to slags frugt i min salat, syntes tit en enkelt er fint, men fordi både grønkålen og grapefrugten har bitterhed i sig, så syntes jeg at gulerødderne skulle have blåbær som selskab i den søde ende.

Med et kyllingebryst til var der pludselig aftensmad:

WP_000315

Og minsandten også frokost til i morgen:

WP_000317

Hvordan foretrækker du din grønkål?

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Hverdagsbillede- frisk grønkålssalat med grapefrugt

  1. Klidmoster skriver:

    Mums – super måde at lave grønkål på 😛

    Jeg er vild med grønkål på mange forskellige måder. Men jeg tror måske at favoritten er en tærte med fyld af hakket grønkål, hasselnødder og feta.

  2. Sofie skriver:

    Der er bare ikke noget bedre end grønkål – eller det er måske ikke helt rigtigt, men godt smager det nu. Jeg plejer at lave en salat med æbler, valnødder, finthakket grønkål og en dressing med æblecidereddike – det kan også anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.