I al min julekådhed fik jeg også gjort en anden forberedelse til den af årets Christmas Cakes som jeg har tænkt mig at eksperimentere lidt med.
I år vil jeg lave to Christmas Cakes, en traditionel til familien efter denne opskrift, og en til mig selv, og mine egen julerier her i Aarhus, hvor jeg har tænkt mig at prøve nogle andre smagsnuancer af, jeg tænker grøn smag, lidt surt og bittert, i stedet for kun “brun” smag i den traditionelle. Forstå mig ret jeg ELSKER den “brune” smag af den traditionelle, og har jeg spist af den i mere end 25 år.
Så jeg har været på udgik i årets løb efter tørrede frugter der kunne bidrage til denne mere grønne smag, Blandt andet fandt jeg disse tørrede ananaskirsebær på en madmesse i Kongrescentret i foråret.
Ananaskirsebærene er fra firmaet Flores Farm
Smagen er let syrlig, lige som de friske ananaskirsebær, og har en let bitter eftersmag. De tørrede bær er lidt hårdere end rosiner, og skallen er lidt flaky i munden, så hvis de skal i min eksperimentelle Christmas Cake anno 2013, så skal der gøres noget ved dem. Så jeg fandt en god slat hjemmelavet (naturligvis) lemoncello med vanilje (jeg elsker altså vanilje) og hældte over de tørrede bær.
De får lov til at hygge sig her indtil det bliver tid til at lave Christmas Cake
Lemoncelloen lavede jeg for snart læææænge siden, på samme måde som denne appelsinlikør, blot tilsat et par friske vaniljestænger også.