Timiansnaps

I min julekådhed og febervildelser forleden drømte jeg om at lave en juleprochetta, der skulle serveres med timiansnaps!

Når jeg har fået en ide, er der ikke altid ret langt til handling. For nylig var jeg forbi Mutti, og dennes have, og greb en tot citrontimian med i skyndingen. Jeg har selv dyrket lidt timian på min altan, men det er ikke så stort endnu, og Mutti har rigelige mængder af det!

970927_10151540237458821_170961517_n

Se lige mit grønne hjørne med krydderurter og blomster i den 7. himmel!

Timiansnaps laves meget enkelt af, en tot timian, som skylles og tørres så det ikke er drivvådt (de vil jo fortynde snapsen og det kan vi jo ikke have), og så hældes vodka eller smagsneutral snaps over til det dækker:

WP_000335Jeg var så heldig at have fået en flaske vodka i fødselsdagsgave (hvor er det skønt med folk der kender en), så jeg greb vodkaen!

En anekdote fra fortiden lyder at onde tunger i forrige årtusinde gav mig kælenavnet vodka, vist nok pga. min store konsumption af samme væske! Jeg husker det helt ærligt mere, om det også passede! 😉 Gavegiveren kendte mig dog også den gang, der var måske noget om det, siden det stadig huskes! Tak, Brunster! 😉

WP_000338

Lige nu står min timiansnaps-in-the-making i køleskabet, og om en uge vil jeg lige teste hvordan det smager. Hvis vodkaen har fået tilpas smag fisker jeg timianen op, filtrerer snapsen og hælder det på en pæn flaske. Hvis ikke det har fået smag nok, så får det lov at stå en uge mere!

Glædelig jul derude! 😀

Opdatering den 12/9, for et par dage siden kom jeg i tanke om at jeg havde glemt alt om min timinansnaps som stod i køleskabet. Jeg flåede straks syltetøjsglasset ud, fik låget af og inspiceret sagerne:

WP_000426Snapsen havde fået en fin lys grøngul farve, og duftede dejligt krydret på en mild måde. Og hvad så med smagen?!? Jo, det smagte af den lifligste krydrede og urtede smag, lige noget for mig, der ellers ikke er til traditionel snaps med kommensmag. Det her er en rigtig damesnaps, og jeg forudser at denne omgang få en kort levetid! Heldigvis er det jo rimeligt nemt at lave, jeg var 14 dage om det, men jeg tror også en uge skulle kunne gå an.

WP_000427

Se, da jeg havde filtreret snapsen og hældt den på en fin flaske, så gør den sig da meget godt på et julebord, ikke?!?

Skulle jeg finde på at lave noget mere, så kunne denne timiansnaps også gøre sig godt som en værtindegave, tror I ikke?

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Andre hyggerier, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Timiansnaps

 1. La Cucina Nada skriver:

  Uhh det lyder spændende!
  Hvorfor lave den allerede nu hvis den ikke skal trække længere?

  • Anne skriver:

   Fordi jeg er en juletosse der ikke kan vente! Ved heller ikke om den skal have længere endnu, har faktisk glemt at smage på den!

   Lover der kommer en update! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.