Southern Fried Chicken Strips

Dette indlæg er en del af The Memphis Roadhouse experience at home indlægget.

V__F110

Dette er opskriften på paneret og dybstegt kylling, som du aldrig har smagt det før. Det er sådan her chicken nuggets burde smage, knasende sprøde, med saftigt og mørt kød inden i.

Man skal starte dagen inden man skal spise dem (evt. et par timer, hvis det er det man har) og man tager:

WP_000693

2 kylling bryster som man skærer i lige store strimler, det er vigtigt at kyllingestykkerne er nogenlunde lige store, så de skal dybsteges i lige lang tid. 2 dl kærnemælk og 5-10 dråber tabasco (mere hvis man kan lide det).

WP_000694

Det hele kommes i en plastik pose og kyllingen marinerer natten over i køleskabet.

Når man er klar til at gå i gang med at tilberede kyllingestrimlerne, sætter man 1 liter majsolie, eller anden smagsneutral olie over i en flad sauterpande og begynder at varme olie op. Det tager lidt tid, så man kan godt nå at gå i gang med at panere kyllingen.

Man skal bruge 2 dl cornflakes, 1 dl mel som krydres med salt og peber, og 1-2 æggehvider der piskes med et lille nip salt (noget med proteinet i æggehviden der bedre deler sig, siger Klidmoster).

WP_000715

Cornflakes knuses i en pose til en grov rasp og mens melet blandes med salt og peber. Æggehviden piskes, og alle tre ting kommes ud på hver deres tallerken. Hav tallerken nummer 4 klar til at ligge de panerede kylling stykker på.

WP_000716

WP_000728

Dup kyllingen tør for kærnemælk på køkkenrulle.

V__7D17

Vend først kyllingen i melet, dernæst i æggehviden.

V__5A61 (2)Vend kun et par stykker af gangen i cornflakes, ellers bliver de bløde mens de venter på at blive steget.

Den bedste måde man finder ud af om olien er varm nok til at stege i er ved at prøve at smide et lille stykke hvidt brød i olien, hvis det bobler omkring brødet er olien varm, gør det ikke, så vent lidt længere. Kom ikke kyllingestrimlerne i olien før den er varm nok.

V__FB9D

Når olien er varm, putter man forsigtigt et par stykker kylling i alt efter hvor stor din pande er. Jeg kunne stege 3 stykker ad gangen i min pande. Vend dem et par gange i olien. Hvornår ved man at kyllingen er færdig? Det ved man ved at prøve at skære det første stykke over og så tage bestik derfra.

V__5FEE

Dryppes af på køkkenrulle. Enjoy!

Til Southern Fried Chicken Strips serveres Ranch Dressing som dyppelse.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.