Collard Greens

Dette indlæg er en del af The Memphis Roadhouse experience at home indlægget.

V__F110

Hvad er Collard Greens nu for noget. Det er forskellig slags kål, der i USA traditionelt koges sammen en saltet og røget svineskank, evt. et godt stykke bacon i mange timer. Smagsmæssigt minder det om vores danske grønlangkål, men i en tyndere lage.

Jeg gjorde følgende:

WP_000714

Min version er en rigtig snyde version, for jeg havde ikke en røget svineskank, og besluttede mig faktisk først på dagen for middagen at jeg også ville lave collard greens. I fryseren har jeg altid dejlige sønderjyske kålpølser, som man faktisk kan købe her i Aarhus også.

Kålpølser er lavet af svinekød, er røgede  og har en grov tekstur. De har en ret kraftigt krydret smag, både af røgen og peber, men er samtidig saftige og sødmefulde. Der er for øvrigt ikke kål i pølsen, men den spises traditionelt i Sønderjylland til kål, så derfor hedder den det den gør.

Sådan en kålpølse hev jeg ud af fryseren, kogte den i en lille gryde i ca. 10 min. før jeg puttede en halv pose frisk grønkål, som jeg havde ribbet og revet i mindre stykker i, sammen med 2-3 spsk mørk muscavado sukker eller farin, og 4 allehånde, 1/2 tsk peberkorn og et laurbær blad.

Hvis du er rigtig smart kommer du peber og allehånde i en the si eller et the filter du har bundet knude på, mens det koger med. Så smart var jeg ikke, og det var lidt af en smagseksplosion at tygge på et peberkorn eller allehånde.

WP_000717

Pølsen og kålen kogte videre i en 20-30 min ved svag varme, og stod også yderlig 20 min på eftervarmen. Husk at smage til med salt, pølsen er salt, men der skal måske tilsættes mere salt.

Kålen hives bare op ad gryden, og den lage der følger med udgør den sauce der er til kålen. Pølsen kan naturligvis også spises og har rigtig mange anvendelsesmuligheder, som jeg vil skrive om en anden dag.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.