I idefasen til min juleporchetta fik jeg også den ide at jeg ville til min familiejulebrunch lave en hjemmelavet rullepølse. Nu var jeg jo lige så godt i gang med at rulle svineslag, så kunne jeg jo lige så godt fortsætte.
Modsat slaget til porchettaen (altså med svær), så er det relativt nemmere at finde et rullepølseslag, det finder man i velassorterede supermarkeders kølediske i november og december måned. Ellers må man forbi en god slagter der helt sikkert kan hjælpe!
For inspiration lurede jeg Gourmand og Madet Mere på deres rullepølseopskrifter.
Rullepølse er noget der laves i flere etaper, så start en lille uges tid inden du forventer at konsumere pølsen.
Jeg startede med:
Et lille svineslag på ca 600 g
2-3 tsk groft salt
1 tsk sukker
1 tsk knust sort peber
1 tsk knuste enebær
1 tsk knuste allehånde
1 tsk sellerifrø
1 tsk knust koriander
1 tsk revet muskatnød
Jeg knuste alle krydderierne i min julegave til mig selv, en lille morter i elm og lindetræ købt gennem HT Trædrejnings FB side. Alle krydderierne blandes og gnides godt ind i svineslaget på begge sider. Nu skal slaget hvile i 1-3 dage, jeg lod mit hvile i 3 dage for at få ekstra meget smag ud i slaget.
Efter de 3 dage i køleskab var det tid til at lave krydderiblandingen der skulle inden i rullepølsen. Jeg valgte at bruge:
1 hakket rødløg der var blevet sauteret let
1 lille potte hakket persille
1 tsk revet muskatnød
1 tsk stødt sort peber
1 tsk sød røget paprika
2 tsk flagesalt
Krydderiblandingen blandes sammen og smøres ud på 2/3 dele af slagets inderside. Den nøgne 1/3 del er den man klapper ind over krydderiblandingen, så man behøver ikke dobbeltlag krydderi der!
Nu foldes slaget sammen i 3 folder, og surres godt sammen med bomuldssnor.
Rullepølsen koges nu sammen med krydderurter, jeg brugte et par gulerødder, persillerødder, et rødløg, lidt persillekviste og laurbærblade.
Min rullepølse simrede i en lille times tid, er dit svineslag større så skal den nok koge lidt længere.
Lad rullepølsen køle nok til at du kan håndtere den, og kom den i en rullepølsepresse, hvis du har sådan en. Det har jeg! Men har du ikke, så brug eks. to af de store flade Ikea-madbokse som passer ned i hinanden. Kom rullepølsen i den nederste, den anden Ikea-boks ovenpå, og dåser med flåede tomater ned i den øverste boks, for at tynge ned på rullepølsen. Bruger du boks-metoden kan du hælde lidt af kogevandet ned til rullepølsen og lade den køle ned i lagen.
Jeg kom min rullepølsepresse i køleskabet og efter et døgn kunne jeg tage den ud og den havde den perfekte rullepølse form!
Rullepølse serveres efter min mening bedst med løgringe, karse og sky!
Næste gang giver jeg den endnu mere gas på krydderierne, jeg var nervøs for at mine mange krydderier ville smage af for meget, men mine bekymringer var helt unødvendige. Min rullepølse havde en fin og mild smag, og kunne sagtens have klaret meget mere gas. Det er noget med at når kødet køles ned så går en del af smagsnuancerne tabt.
Indlægget er ikke sponsoreret af HT Trædrejning.