Appelsin-tiramisu

Til årets nytårsmenu lavede jeg denne appelsin-tiramisu.

Jeg ELSKER tiramisu, bare det ikke smager for meget af kaffe! Lidt en selvmodsigelse, jeg ved det godt.

Jamie Oliver har i “Jamies Italien” en supernem opskrift på tiramisu som jeg har videreudviklet lidt på. Jamie introducerer selv den revne appelsinsskal, men jeg har tilsat appelsinlikøren. Tiramisu kan laves på mange måder, og til de mere traditionelle måder skal man have 100 gryder og skåle i gang. Det smager godt, men jeg får stress af at det skal være så kompliceret.

Derfor ELSKER jeg også denne opskrift, opskriften passer til 4-6 personer efter min mening.

Det er dog en god ide at lave tiramisuen dagen i forvejen, da den skal trække lidt og derfor er det også perfekt gæstemad.

Man skal bruge:

WP_001189

500 g mascarpone
Næsten en hel pakke lady-fingers
4 spsk sukker
1 dl. appelsinlikør, har du ikke hjemmelavet, så brug Cointreau eller Grand Marnier
2,5 dl. kaffe (er du en kaffeelsker, så lav en god stærk kaffe)
Revet skal og saft af en økologisk usprøjtet appelsin
Vaniljekorn fra 2 vaniljestænger
God mørk chokolade til at rive over tiramisuen til sidst

Rør halvdelen af sukkeret ud i kaffen. Brug noget af resten af sukkeret til at mase ud i vaniljekornene (så adskilles kornene bedre). Og riv appelsinskallen af, og pres saften.

WP_001192

Bland appelsinsaften, appelsinlikøren, sukkeret, vaniljekornene og appelsinskallen ud i mascarponen. Smag til om du er tilfreds med smagen.

WP_001194

Dyp nu lady-fingers i den søde kaffe og placer i fadet du vil bruge til timarmisuen.

WP_001195

Hæld mascarponecremen over, og lad det trække natten over i køleskabet. Riv den mørke chokolade over inden servering. Hvis man er rigtig fræk, så kan man også rive lidt mere appelsinskal over, eller hvorfor ikke en god orangechokolade?

WP_001211

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Appelsin-tiramisu

  1. Pingback: 3 brune fra Frøken Annes barskab- MadbloggerUdfordringen#8 | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.