I år til nytårsaften har jeg bagt små kransekagestykker også kaldet petit four.
Jeg har de seneste par år bagt både kransekagetårne og kransekageure, det sidste med Anna ved roret. I år ville jeg prøve noget nyt, så derfor disse små toppe.
Til 20-22 toppe brugte jeg:
175 g god marcipan, denne er fra Woodshade Organics
35 g flormelis
35 g sukker
1,5 æggehvide
En sprøjtepose med stor stjernetylle
Pynt:
75 g god mørk chokolade
Syltede armarenakirsebær
Valnødder
Pisk æggehvider og sukker sammen, det behøver ikke piskes til marengs, og det gør heller ikke noget der er usmeltede sukkerkorn i massen. Riv marcipanen i og rør til en samlet masse. Det kan sagtens gøres i hånden.
Et tip til at få kansekagemassen op i sprøjteposen er at trække sprøjteposen ud over en vase eller et stort glas. Så har man også en god kant at skrabe massen af på.
Sprøjt nu kransekagemassen ud i små toppe og pynt med et armarenakirsebær eller en valnød. Bag i 7-10 min ved 200 grader, men hold øje for pludselig går det stærkt.
Afkøl kransekagestykkerne helt, og opvarm chokoladen over vandbad og dyp bunden af stykkerne i chokoladen. Lad chokoladen størkne før stykkerne serveres.