Kransekagestykker- petit four

I år til nytårsaften har jeg bagt små kransekagestykker også kaldet petit four.

Jeg har de seneste par år bagt både kransekagetårne og kransekageure, det sidste med Anna ved roret. I år ville jeg prøve noget nyt, så derfor disse små toppe.

Til 20-22 toppe brugte jeg:

WP_001197

175 g god marcipan, denne er fra Woodshade Organics
35 g flormelis
35 g sukker
1,5 æggehvide
En sprøjtepose med stor stjernetylle

Pynt:
75 g god mørk chokolade
Syltede armarenakirsebær
Valnødder

WP_001200

Pisk æggehvider og sukker sammen, det behøver ikke piskes til marengs, og det gør heller ikke noget der er usmeltede sukkerkorn i massen. Riv marcipanen i og rør til en samlet masse. Det kan sagtens gøres i hånden.

Et tip til at få kansekagemassen op i sprøjteposen er at trække sprøjteposen ud over en vase eller et stort glas. Så har man også en god kant at skrabe massen af på.

WP_001203

Sprøjt nu kransekagemassen ud i små toppe og pynt med et armarenakirsebær eller en valnød. Bag i 7-10 min ved 200 grader, men hold øje for pludselig går det stærkt.

Afkøl kransekagestykkerne helt, og opvarm chokoladen over vandbad og dyp bunden af stykkerne i chokoladen. Lad chokoladen størkne før stykkerne serveres.

WP_001213

Dette indlæg blev udgivet i Brød og kager, Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.