3 brune fra Frøken Annes barskab- MadbloggerUdfordringen#8

Baren er åben! Lad mig præsenterer tre af mine favoritter fra Frøken Annes barskab:

WP_004528

Jeg har før deltaget i Madbloggerudfordringen, og denne gang, nr. 8, var det en farve som man skulle tage udgangspunkt i. Jeg fik farven brun, og tænkte længe, “bum-bum, brun er jo ikke en svær farve, der er jo mange madvarer og retter der har brune elementer i sig. ” Men måske fordi der var SÅ mange muligheder, så gik der rigtig længe før jeg besluttede mig, så løb tiden også lidt fra mig og jeg måtte tænke hurtigt.

Derfor endte det med et kig ind i mit barskab, hvor jeg har lækkerier der ikke nødvendigvis er allemandseje, og derfor vil jeg gerne udbrede kendskabet. Indlægget er på ingen måde sponsoreret af de firmaer der står bag flaskerne. At jeg linker til hvor man kan købe flaskerne er alene en serviceoplysning fra min side.

Første brune skønhed:

WP_004535

Er Vermouth Di Torino fra Cocchi, som jeg blev bekendt efteråret 2014, da jeg var på gastronomisk rejse til Piemonte i Italien, arrangeret af Kulinarisk Sydfyn.

Vi var på besøg på vingården BAVA hvor Cocchi også har udgangspunkt fra, og her blev vi budt på en lækker vinsmagning som sluttede af på en meget uventet måde;

WP_004537

Foran os blev der stillet et lille lavt glas med en enkelt isterning og en appelsintwist. Jeg tænkte; “puha, jeg kan ikke lide vermouth, men jeg kan da godt smage på den!” Og det var simpelthen højdepunktet en i forvejen meget lækker vinsmagning. Jeg fes op i vingårdens shop og købte en flaske til at tage med hjem. Bemærk vi var med fly til Italien og havde en bagagebegrænsning på 20 kg!

Vermouth Di Torino er en krydret og sødlig sag, som både kan drikkes helt enkelt som vi fik den serveret, men også bruges i cocktails. Alkoholprocenten er bare 16%. Den dejlige Klidmoster siger at Vermouth Di Torino smager af flydende jul, hvilket jeg til dels vil give hende ret i.

Jeg har serveret Vermouth Di Torino, til min appelsintiramisu med stor succes. Appelsinnoterne i tiramisuen og den krydrede vermouth går op i en højere enhed. Ellers serverer jeg gerne vermouthen som en appetizer drink, eller faktisk også som en afterdinner drink.

Den flaske jeg købe i Italien er længe drukket, men heldigvis har jeg fundet frem til den danske importør JP Vin, hvor man kan købe ikke alene, Vermouth Di Torino, men også mange andre lækkerier fra både BAVA og Cocchi. <3

Har du lyst til at se billeder fra hele den gastronomiske tur til Piemonte, så har jeg på bloggens Facebook side, lavet et billedalbum. Advarsel; mundvandet kan løbe.

 

Næste brune skønhed fra barskabet:

WP_004533

Ole Smoky Tennessee Moonshine– Apple Pie er også et at mine nyere bekendtskaber. Moonshine er en majsbaseret spiritus, som oprindeligt har fået navnet fordi det var hjemmebrænderi foretager under måneskin i guds eget land.

Jeg har smagt de tre varianter der er på det danske marked, Original, Blackberry, og Apple Pie på Memphis Roadhouse, hvor man naturligvis også kan købe de dejlige dråber.

WP_004547

Min absolutte favorit er Moonshine er med Apple Pie fordi det smager simpelthen som flydende æblekage.

Jeg kan snildt drikke den som en likør, da det ikke er en tung sag, kun 20% alkohol, men til MadbloggerUdfordringen#8 ville jeg dog prøve noget andet.

Jeg lavede denne lette og liflige tørstslukker bestående af lige dele Apple Pie Moonshine og Ginger Ale over is. Moonshine flasken er et mason jar, eller syltetøjsglas om man vil, og det er jo et spil på de gamle dage hvor moonshine var hjemmebrænderi. Derfor serverede jeg min drink i et tilsvarende glas.

Egentlig er det en selvmodsigelse at pynte et mason jar, men jeg kunne ikke lade være med at skære et par skiver æble, drysse med lidt kanel og sætte en pink flamingo i! Det er så tøset en drink, at det bare måtte til.

 

Sidste brune skønhed:

WP_004531

Er Pyrat Rum- Pistol fra de britiske vestindiske øer, der er en dejlig gylden og fyldig rom med en 40 % alkohol. Denne rom er købt i Aarhus hos Chas E, hvor jeg også før har købt Pyrat Rum XO, der minder meget om denne Pistol, som jeg dog syntes er lidt lysere og mindre sød i smagen end XO.

Drinken jeg lavede er en klassiker Dark ‘n’ Stormy, der siges at være nationaldrinken for Bermuda. Naturligvis burde min rom også have været fra Bermuda, men det havde jeg ikke, og dette var den rom jeg havde, som kom tættest på.

WP_004543

Passende mængde rom, 2-4 cl, kommes i et glas med is. Tilsæt saften af en halv lime, og hæld Ginger Beer over. Mit eget twist var et par skiver frisk ingefær, der giver et rigtig godt kick til smagen af Ginger Beer. Jeg ELSKER Dark ‘n’ Stormy, har du prøvet den før?

 

WP_004552

Værsgo’ 3 brune fra Frøken Annes barskab til MadbloggerUdfordringen#8!

 

PS: Kender du for øvrigt forskellen på Ginger Ale og Ginger Beer?

Jow, ser du! Det er faktisk to sider af samme sag, men smagen og udseendet er meget forskelligt.

Ginger Ale er en boblende sodavandsdrik lavet på ingefær, og blev oprindeligt lavet i to forskellige versioner.

Pale Dry Style Ginger Ale, er  den milde og lyse version som vi i dag kender som Ginger Ale.

Mens den gyldne version, med en kraftig smag af ingefær, og et ugennemsigtig udseende er det der i dag kendes som Ginger Beer. Ginger Beer kan fås både med og uden alkohol.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Anbefalinger og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til 3 brune fra Frøken Annes barskab- MadbloggerUdfordringen#8

  1. Pingback: Se hvordan Madbloggerne har leget med FARVER i MadbloggerUdfordringen#8! | Madbloggerudfordringen

  2. Pingback: Rilette med salvie og G&T nytår 2015- Madbloggerudfordringen#10 | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *