Stemningsbilleder fra Kulinarisk Sydfyn 2015

Igen i år var jeg i Svendborg den sidste weekend i juni til fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn. Du kan læse om mine oplevelser på Kulinarisk Sydfyn sidste år, lige her.

kulinarisksydfynlogo-citta2

Vi var en lille madbloggruppe der tog afsted, ud over Birte fra Coockvalley, så var min faste partner in crime, Klidmoster også på pletten!

??????????????????????

Det var en dejlig weekend i Svendborg, i godt selskab, masser af god mad, networking med fødevareproducenterne og gensyn med gode venner fra den kulinariske rejse sidste efterår til Piemonte i Italien.

Vejret var heldigvis rigtig fint, det regnede i hvert fald ikke, så vi kunne traske tørskoet rundt i Svendborgs gader, og kigge på alle de opstillede boder.

WP_004708

Stemningen er bare SÅ hyggelig, og jeg ELSKER de fine plantekasser der igen var stillet op på de små torv rundt om på markedet.

WP_004711

Pirring af alle sanser! <3

Det fine ved Kulinarisk Sydfyn er at ud over det er et fødevaremarked, så er der også masser af aktiviteter for børn og andre barnlige sjæle.

WP_004745

Her er det et chokoladeværksted for børn ved min en af mine store chokolade-helte, Mikkel Friis-Holm! Hvem der bare var barn og måtte få lov til at lege med!

WP_004728

Det var et krabbe-bassin hvor man kunne klappe en krabbe og få lidt at vide om hvordan de lever ude i havet.

WP_004719

Der var en sildehaj som man kunne få lov til at prikke lidt til, den var så død, ik’ å? 😉

WP_004725

Denne unge gut var fra Svendborgs erhvervsskole og var ved at uddanne sig til kok. Han diskede op med smagsprøver på krabbe suppe, der var virkelig god, og andet godt fra havet.

Ud over disse tiltag, var der også et par skoleklasser der konkurrerede i at lave mad til deres forældre, og ikke bare pølsehorn og den slags, men rigtig voksen mad. Desværre fangede jeg ikke billeder af dem in action.

Det var en rigtig positiv oplevelse, at opleve nogle af disse tiltag, og få oplevelsen af glæde ved mad bredt ud til børn, og åbne op for en diskussion om hvorfor det er spændende at interessere sig for hvor råvarerne kommer fra, og hvad man kan bruge dem til. Stor ros til Kulinarisk Sydfyn!

Men hvad oplevede vi ellers?

WP_004732

Klidmoster og jeg var til Sønderjysk Kaffebord, arrangeret af Krusmølle.

WP_004731

Vi åd til vi sprak!

WP_004741

Rugbrødslagkagen (a brøtorte) sad lige i øjet, efter denne sønderjydes mening! 😉

1538645_10153404279193571_8899633605026432392_n

Billede udlånt af Klidmoster

Et af de største højdepunkter var dog at møde Peter som er intet mindre end den danske importør af vermouth fra Cocchi og vine fra Bava, du kan læse om min begejstring for Cocchi og Bava her.

Peter var meget rundhåndet med smagsprøverne, og havde nogle fænomenale markedstilbud med, som var for gode til at sige nej til. Heldigvis fik vi lov til at afgive bestilling, ca. 40 flasker i alt, der så blev eftersendt til Aarhus. 😀 Har du lyst til at smage på vermouth fra Cocchi og vin fra Bava, så har Peters firma en webshop lige her.

WP_004747

Indkøbene til dette års Kulinarisk Sydfyn blev:

  • Masser af prisvindende chokolade fra Friis-Holm
  • Italiensk nougat, både hvide med nødder og blød brun nougat i den aflange sorte pakke
  • En dejlig fennikel spegepølse, samme som sidste år der blev serveret for fødselsdagsgæster ugen efter
  • Kryddersalt fra Sæberiet på Ærø
  • Purple Haze BBQ Rub fra Mill & Mortar
  • Citronolie fra Friis-Holm
  • Et par luskus sodavand, limonade og ginger beer (uden alkohol)
  • Italiensk hasselnødde smørrepålæg- ja, det smager af Nutella ganget op med 100
  • En pose knækbrødsblanding fra Naturlic– der også blev fortæret til fødselsdagen ugen efter
  • En flaske kirsebærvin der var så liflig at fuglene sang
  • Et par kakaobønner til min kollega

Godt mæt på alle sanser, er jeg nu hjemme, og drømmer allerede om næste års marked. Jeg bliver aldrig træt af at tage helt til Svendborg, for det er bare landets bedste fødevaremarked! <3

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Anbefalinger og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Stemningsbilleder fra Kulinarisk Sydfyn 2015

  1. Pingback: Rugbrødslagkage | Frøken Annes Køkken

  2. Pingback: Rilette med salvie og G&T nytår 2015- Madbloggerudfordringen#10 | Frøken Annes Køkken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.