Igen i år var jeg og en håndfuld andre madbloggere blevet inviteret til Kulinarisk Sydfyn i Svendborg der er en weekend i slutningen af juni, med landets største fødevaremarked inde midt i Svendborg by. Det er først og fremmest vildt hyggeligt at gå rundt i gaderne og snuse rundt i boderne, interessant at snakke med fødevareproducenterne, og en stor oplevelse at smage på alle godterne.
Inden jeg ankom til Svendborg lavede jeg dog et pitstop i Odense for jeg var nemlig blevet inviteret til åbningen af Galleri CasaBaum, der ligger et stenkast fra banegården. Her udstilles og sælges original kunst med sjove twists og stor hittepåsomhed direkte fra kunsterne. Ægteparret Jannie Amsgaard Ebsen og Thomas Bjørnemose udstiller malerier, skulpturer, smykker og sjove dingenoter som de selv kreerer og designer, og CasaBaum har allerede en lang udstilningsrække bag sig, som man kan læse om på Galleri CasaBaums hjemmeside.
I skal ikke snydes for et par billeder fra åbningen:
Thomas Bjørnemose med egne værker i stærke farver og islandsk vulkansk sand som virkemiddel.
Det var en stor oplevelse at være på besøg hos CasaBaum, og det kan anbefales at kigge forbi torsdag, fredag eller lørdag, hvor galleriet er åbent.
Beruset af sanseindtryk fra Galler i CasaBaum, og et enkelt glas bobler, drog jeg videre til Kulinarisk Sydfyn, hvor sanserne fik endnu et stort bombardement.
Det var en rigtig dejlig weekend, hvor den stod på mange grin med madblog kolleger, interessante diskussioner om fødevarekvalitet og networking med fødevareproducenter.
Lidt stemningsbilleder:
Heldigvis var vejret godt, lunt og for det meste tørt uden at være for varmt. Helt perfekt!
Slagter Engstrøm havde den mest fænomenale fenikkel spegepølse som jeg bare måtte eje!
Grønt er godt for øje og sjæl!
Ægte fynsk brunsviger!
Prisvindende chokolade hos Friis-Holm var også et absolut must!
Kærlighed og økologisk kød hos HindsholmGrisen!
Is fra Skarø fortalte os om specialfremstillet is og proteindrik udviklet i samarbejde med kræftpatienter der skal højne spiseoplevelsen for dem. Is fra Skarøs almindelige is var altså også vildt gode og kan helt sikkert anbefales.
En lille eftermiddagsromance blev det også til med disse to gin-pushere fra Free Company. Romancen var der i hvert fald mellem Klidmoster, undertegnede og deres gin!
Dem der siger at gin og kransekage ikke passer sammen har en grim og meget stram nej-hat på! 😛
Under Kulinarisk Sydfyn afvikles også DM i Grill, og som besøgende på fødevaremarkedet får man lov til at gå rundt på grill pladsen og kigge med bag kulisserne i konkurrencen, og endda måske få lov til at smage på maden og få nye ideer. Klidmoster fes i hvert fald hjem og lavede disse bacon-omviklede løgringe.
Mine hjembragte godter ud over alle de gode minder og smagsprøverne i mavsen!
Jeg er allerede klar til at besøge Kulinarisk Sydfyn igen næste år, og er begyndt at skrive indkøbslisten. Selvom man måske bor lidt langt fra Svendborg, er Kulinarisk Sydfyn altså et besøg værd! Jeg gider i hvert fald godt tage helt fra Aarhus til Sydfyn igen! 🙂
Pingback: Kulinarisk Sydfyn 2015 | Frøken Annes Køkken
Pingback: Stemningsbilleder fra Kulinarisk Sydfyn 2015 | Frøken Annes Køkken