Da jeg senest havde besøg af Britt, havde hun selv lige haft gæster og havde et glas citronpure med til mig.
Det var bare guf, sødt men syrligt samtidig.
Man kan bruge pureen i både dessertkøkkenet, men også i det salte køkken.
Jeg brugte et halvt glas til at smøre ud over årets eksperimentelle christmas cake for at lime marcipanen fast da den skulle overtrækkes først med marcipan, og dernæst royal icing, lige som sidste års kage. Citronpureen passede perfekt ind i min ide om “grønne”smagsnuancer.
Det andet halve glas brugte jeg til at marinere rodfrugter til årets julefrokost, jeg blandede citronpureen med lidt balsamico.
Jeg var nødt til at bede Britt om opskriften og den kommer så her:
6 citroner
Sukker
Citronenerne vaskes og skrælles forsigtigt med en tyndskræller (kartoffelskræller), så kun de gule kommer af. Blancher citronskallerne 8 gange, hver gang i nyt vand. Citronerne presses for saft. Vej saften og tilsæt dobbelt mængde sukker. Bring saft og sukker i kog. Herefter opvarmes citronskallerne i saften. Blend massen i 20 minutter. Afkøl inden servering!
Det smager himmelsk, og minder meget i smagen om lemoncurd, og uden den fede smørsmag.