Denne wokret lavede vi til min madaften i madklubben i torsdags, hvor vi lavede asiatisk mad.
Fokus var på at hygge os, så der er ikke billeder af processen, men opskriften skal I ikke snydes for.
Tak til Tine for lån af billede!
Jeg havde fået fat i en fasan på MAD messe i Ridehuset i efteråret, og fik ideen at fasan skulle indgå som en råvare på mit asiatiske tag-selv-bord, da fasanen jo faktisk oprindeligt stammer fra asien.
Vi googlede lidt efter asiatiske opskrifter med fasan og kom frem til en med Fasan fra Hunan provinsen i Kina, som vi omskrev lidt.
Vi brugte:
1 fasan (brystben og to lår)
1/2 liter kylling fond
5 cm ingefær, hakket fint
6 forårsløg
2 stjerneanis
1 frisk chili, hakket
2 håndfulde brune champignon (shiitake svampe, hvis man kan skaffe det)
2 spsk jordnøddeolie
1 tsk Sichuan peberkorn, knuste
1 spsk riseddike
Salt
Maizena til jævning
Sesam olie
Brun den hele fasan i lidt olie, og tilsæt fond. Tilsæt halvdelen af ingefæren. Hak 3 forårsløg groft og tilsæt sammen med stjerneanis.
Lad fasanen simre i 20 min. og tag gryden af blusset mens man fisker fasanen op, skær brystkødet af, og læg til side. Lad resten af skroget simre videre i 30-40 min, indtil resten af kødet nemt kan trækkes af benene.
Findel al fasankødet i mundrette stykker, du kan lade skroget kogevidere i fonden, hvis du har tiden til det. Fonden gemmes til smagsgivere en anden dag.
Varm en wok, og svits svampene i lidt af olien, når de er færdige, skal de puttes i en skål og vente til senere brug.
Svits nu chili, ingefær og de knuste Sichuan peberkorn i wokken. Tilsæt fasankødet og svampene og svits i 2-3 minutter. Tilsæt eddiken og 1/2 dl af fasanfonden for at skabe en sauce. Tilsæt lidt Maizena, hvis det er nødvendigt.
Sluk for varmen og vend sesam olien i. Snit de sidste 3 forårsløg i diagonaler og pynt retten med dem.
Fasanen her er langt fra den traditionelle danske jagtmenu med fasan, her var der smæk på smagen, Sichuan peberkornene sørgede for en del styrke men på en anden måde end chili er stærk på.
Til vores to kødretter serverede vi æggenudler vendt med lange julienne af gulerod og squash i en sauce af soya, hoisin, jordnøddeolie og drysset med sesam.