Postkort fra Budapest 2016

I år var vi på ferie i Budapest, som er en utrolig dejlig by. Jeg kan varmt anbefale byen, den er rig på historie, utrolig smuk og bycentrum er dejligt koncentreret på trods af at byen bliver delt i to af smukke Donau.

wp_006047

Udsigten fra Buda siden over mod Pest siden af byen.

Hvis man tager til Budapest så skal man unde sig selv et besøg i et af byens mange spa bade, der var vist en 5-8 stykker i byen, som får vand fra varme kilder der ligger under byen. Vi prøvede en tur i det mest turistprægede, nemlig Gellertbadet, der har smukke art deco dekorationer og det var en stor oplevelse. Skønt at bloppe rundt i 26 grader varmt vand og føle vægtløsheden i vandet, men hele tiden med et fast greb i kanten. Tænkt at jeg skulle skrive det, mig der er inkarneret vandskræk!

Vi kan anbefale at man hjemmefra også bestiller en Tuk-tuk tur, det var en rigtig fin måde at se byen og få lidt info fra de rigtig dygtige og søde guider.

Vi prøvede også at spise lidt ungarsk mad, det var udmærket men lidt tunge og fede kødretter.

wp_006068

Jeg kunne ikke modstå at smage en “skorstenskage” som de lavede og solgte mange steder i byen. En gærdej der rulles om et stort skorstensformet rør og bages over åben ild, når kagen er færdig rulles den i topping, jeg valgte det sikre valg kanel og sukker. En sjov oplevelse til den søde tand.

Den største fødevareoplevelse vi havde var en lille indisk restaurant  som vi tilfældigvis kom forbi en aften ved spisetid. Betjeningen var høflig, maden kom hurtigt, det smagte fantastisk og det var meget billigt. Vi blev så glade for den at vi var nødt til at komme tilbage den sidste aften i byen og spise der en gang til. Her er hvad vi fik 2. aften.

wp_006092

Pakora, grøntsager dybtstegt i linsemel.

wp_006093

Tom fik lam.

wp_006095

Det var ikke noget problem for Tom at få salat i stedet for ris.

wp_006094

Jeg fik kylling i karry.

wp_006096

Til min kylling fik jeg naan med smør og raita med agurk og den herligste grønne sauce.

Budapest var en dejlig by og har man været i Prag og Wien vil man genkende mange historieske træk og byggestile.

Bestemt et besøg værd!

 

Dette indlæg blev udgivet i Anbefalinger og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.